понеділок, 03 квітня 2006 19:04

Ахметов не віддає свої кримські ділянки

ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" заявило про незаконне вторгнення співробітників ТОВ "Еліта-Ялос" на територію охоронного пам"ятника "Новий Кучук-Кой", що в Криму. Власником цього пам"ятника є "СКМ", 90% акцій якого належать донецькому бізнесменові Ринату Ахметову, 39 років

1 квітня вранці співробітники "Еліта-Ялос" вторглися на територію "Новий Кучук-Кой" і демонтували 26 секцій дерев"яної огорожі навколо згаданого пам"ятника. Такими діями співробітники "Еліта-Ялос" порушили охоронний режим  пам"ятника. А це загрожує його збереженню, -  говориться у заяві прес-служби "СКМ".   

Компанія також повідомила, що історичний пам"ятник "Новий Кучук-Кой"  - її власність згідно з угодою купівлі-продажу від 16 листопада 2004 року. Вона був укладена з Фондом майна Криму. У грудні цього ж року Комітет з охорони культурної спадщини Ради міністрів Криму і "СКМ" уклали договір щодо охорони цього пам"ятника.

12 серпня 2005 року Симеїзська селищна рада уклала з "Еліта-Ялос" договір оренди землі для обслуговування оздоровчого комплексу "Криворізький гірник". На цій орендованій площі є ділянка, яка являється частиною охоронної зони пам"ятника "Новий Кучук-Кой".

Йдеться про будиночок садівника, реліктові дерева і зелені насадження.

- Дану ділянку не може бути передано третім особам, оскільки розділення комплексного пам"ятника "Новий Кучук-Кой" на частини сприятиме знищенню об"єкта культурної спадщини, - заявляють представники "СКМ".

Вони вважають, що при відведенні землі для "Еліта-Ялос" не було прийнято до уваги, що в його частині знаходиться ділянка, що є складовою охоронної зони "Новий Кучук-Кой". Також "Еліта-Ялос" не отримала узгодження проекту відведення Комітетом з охорони культурної спадщини Ради Міністрів Криму.

Компанія "СКМ" для захисту своїх інтересів звернулася до правоохоронних органів. Вона вимагає притягати до відповідальності посадовців "Еліта-Ялос" за  несанкціоноване вторгнення на охоронну територію пам"ятника "Новий Кучук-Кой".

За матеріалами Rupor.info

Зараз ви читаєте новину «Ахметов не віддає свої кримські ділянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі