середа, 14 липня 2010 15:15

Яценюк об"єднається з Матвієнком – експерт

Яценюк об"єднається з Матвієнком – експерт

Політолог Вадим Карасьов вважає ненормальною ситуацію, коли напередодні місцевих виборів маловідомі партії виставляються на продаж.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Але в політиці не буває ідеальних ситуацій. Тим паче, коли законодавець ставить перед собою задачу не стільки правового оформлення, скільки електоральної інженерії. Тобто створити якийсь електоральний агрегат, який би працював на користь тієї чи іншої політичної сили", - пояснив експерт.

Він наголосив, що в політиці існують оптимальні ситуації. "Тут треба зрозуміти, що є найбільш оптимальним, хоча і не ідеальним: перехід до більш жорсткого партійного структурування влади на місцях і в центрі за рахунок таких разових покупок партійного хламу, чи не сподіватись на електоральну інженерію і пролонгувати ситуацію з партійним потоком, який був до цього закону", - зазначив Карасьов.

Політолог зауважив, що "Фронт змін" на місцевих виборах об'єднається з "Собором".

"Тому що Анатолій Матвієнко давно товаришує з Яценюком. Стояв у витоків його розкрутки.

Підстрахується від покупок партійного бренду "Громадянський актив" Анатолій Гриценко. Думаю, він зможе домовитись з тими партіями, у яких є організаційний ресурс на місцях, але немає яскравих лідерів в регіонах і на центральному рівні. Тому без покупки можна легко провести бартер – обмін особистого рейтингу й харизми на оргресурс партій", - додав він.

Нагадаємо, згідно нового закону про місцеві вибори, партіям, які зареєстровані раніше ніж за рік до їх проведення, заборонено брати в них участь.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк об"єднається з Матвієнком – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі