пʼятниця, 30 жовтня 2020 13:04

"Я готовий відповідати" - голова КСУ про незадекларовану землю в Криму

"Я готовий відповідати" - голова КСУ про незадекларовану землю в Криму
За його совами земельна ділянка вже була в його власності до окупації Криму. Фото: "Уніан"

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький заявив, що готовий нести відповідальність за незадекларовану землю в Криму.

Про це він сказав під час сьогоднішнього брифінгу.

"Я готовий відповідати, якщо десь помилки допустив, то готовий їх виправляти. Ми ж живемо у цивілізованому світі. Якщо помилки, що порушують закон, то за них також треба нести відповідальність. Це аксіома", - зазначив Тупицький.

За його совами земельна ділянка вже була в його власності до окупації Криму. Однак кадастри, складені окупантами, не відповідали українським. Відповідно ділянка його сусіда "наклалася" на 1,2 "сотки" ділянки Тупицького. Цю ситуацію він вирішив шляхом оформлення договору купівлі-продажу. Разом з тим, він не знав і не знає, як юридично оформити це в Україні, тому не задекларував угоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР викликало голову КСУ на допит

Тупицький 2018 року став власником земельної ділянки в селищі Кореїз Автономної республіки Крим. Оформив договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не відобразив інформацію про це в декларації про майно та доходи.

При цьому, під головуванням Тупицького судді КСУ 27 жовтня проголосували за визнання неконституційною статті про кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації та скасували її.

Зараз ви читаєте новину «"Я готовий відповідати" - голова КСУ про незадекларовану землю в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі