четвер, 29 жовтня 2020 23:05

ДБР викликало голову КСУ на допит

ДБР викликало голову КСУ на допит
Під час досудового розслідування досліджується вплив злочинної організації на діяльність господарських судів. Фото: golos.com.ua

Державне бюро розслідувань викликало Голову Конституційного суду України Олександра Тупицького для допиту на 2 листопада.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчими ДБР розслідується низка кримінальних проваджень у яких слідчим шляхом перевіряється Голова Конституційного Суду України до вчинення злочинів у складі злочинної організації", - зазначив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

Як зазначається, під час досудового розслідування досліджується вплив злочинної організації на діяльність господарських судів, винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два судді КСУ виступили проти рішення про брехню в декларації

"Голова КСУ перевіряється слідчим шляхом на участь у злочинній організації, вчинюваних у її складі злочинах, а також у вжитті заходів до приховування злочинів. З цією метою слідчим Державного бюро розслідувань викликано Голову КСУ для допиту на 02.11.2020", - сказано в повідомленні.

Конституційний суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України статтю 366-1 КК, яка передбачала відповідальність за брехню в декларації.

Пізніше Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на засіданні РНБО заявив, що низка останніх подій, пов'язаних з рішенням Конституційного суду, дає вагомі підстави вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності.

29 жовтня Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив Розпорядження, яким зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників та забезпечити механізм їх спецперевірки.

Зараз ви читаєте новину «ДБР викликало голову КСУ на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі