середа, 19 травня 2021 17:49

10 млн щеплень за літо та цікава команда: Ляшко озвучив плани на посаді міністра

10 млн щеплень за літо та цікава команда: Ляшко озвучив плани на посаді міністра
Ідеться про щеплення двома дозами вакцини. Фото: radiosvoboda.org

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко обіцяє вакцинувати 5 млн українців. Такого результату він хоче досягти на посаді міністра охорони здоров'я впродовж літнього періоду.

Ідеться про щеплення двома дозами вакцини. Тобто 10 млн щеплень за три місяці, заявив Ляшко на засіданні парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

"10 млн щеплень, тобто 5 млн українців. Це гарантований мінімум", - сказав Ляшко.

За його словами, із кандидатурою на посаду головного санітарного лікаря він уже визначився. Однак поки оприлюднювати ім'я не хоче. Також він уже сформував нову команду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красти не буде, однак і пильнувати не зможе - ЗМІ про Ляшка

"Команда цікава, молода, але не хотів би називати. У разі ствердного голосування, хочу представити медичному комітету кожного члена нової команди", - зазначив Ляшко.

У фракції "Слуга народу" сподіваються, що Ляшко зможе наростити темпи вакцинації.

"Якщо Ляшко з тим підходом, з яким підійшов до карантину, підійде до вакцинації, зростуть шанси на інтенсивнішу вакцинацію наших громадян. Зараз є спадання. Фактично маємо кілька місяців, щоб провести вакцинацію, але треба просто почати це робити", - сказав глава партії Олександр Корнієнко.

Кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшка подають на посаду голови МОЗ. Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль подав його кандидатуру до Верховної Ради.

Минулого тижня до ВР надійшло подання прем'єр-міністра про відставку Степанова. Він керував МОЗ із березня 2020 року. 18 травня ВР звільнила Степанова з посади.

Зараз ви читаєте новину «10 млн щеплень за літо та цікава команда: Ляшко озвучив плани на посаді міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі