середа, 19 травня 2021 12:38

Красти не буде, однак і пильнувати не зможе - ЗМІ про Ляшка

Красти не буде, однак і пильнувати не зможе - ЗМІ про Ляшка
Віктор Ляшко працює головним санітарним лікарем із березня минулого року. Фото: Офіс президента

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко, кандидатуру якого на посаду міністра охорони здоров'я подають за пропозицією фракції "Слуга народу", є "тихим, слухняним, без шлейфа негативу". Про це повідомляє ZN.UA

"Судячи з того, що Ляшко був у команді Супрун, для західних партнерів це означатиме продовження розпочатої нею реформи. Принаймні зберігатиметься видимість.

Віктора Ляшка характеризують як людину чесну й порядну. Яка сама не крастиме, однак і повартувати не зможе. Отже, усе залежатиме від оточення, яке йому призначать. Оскільки команди в імовірного майбутнього міністра немає. Хоча сам Віктор Ляшко має президентські амбіції й нову посаду розглядає як чудовий шанс проявити себе", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружба з Ахметовим і вічний міністр Аваков: політолог розповів про кадрову політику Зеленського

Найшвидше істотних змін у галузі охорони здоров'я з новим міністром не відбудеться.

"Близьке оточення характеризує його як людину, що не довела до кінця жодного проєкту.

... Те, що Зеленський хоче його призначити, свідчить про одне: президент так і не зрозумів, якими мають бути професійні вимоги до міністра охорони здоров'я. І далі призначає та усуває, керуючись особистими симпатіями/антипатіями, а не реальними оцінками потенціалів і професійних відповідностей. З усіма наслідками", - ідеться в публікації.

Щодо вже звільненого з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова, то за словами джерел видання в Офісі президента, його "задокументували, звернувши увагу на його тіньову діяльність".

"На стіл Володимиру Зеленському лягла тека. Рішення ухвалене: міністр, який дратує народ, а тепер і хазяїна Банкової, має піти. Провалення кампанії з вакцинації має асоціюватися з ним. А постачання Pfizer - із президентом", - повідомляє ЗМІ.

18 травня Верховна Рада звільнила трьох міністрів: інфраструктури Владислава Криклія, розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка й охорони здоров'я Максима Степанова.

Звільнення підтримали фракції "Слуга народу", "Європейська солідарність", групи "Партія "За майбутнє" й "Довіра". "Голос" за відставку Криклія не голосував.

Зараз ви читаєте новину «Красти не буде, однак і пильнувати не зможе - ЗМІ про Ляшка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі