середа, 11 липня 2012 06:30

У Луценка постійні болі

Колишній міністр внутрішніх справ 47-річний Юрій Луценко сидить у клітці. У вівторок продовжують слухати кримінальну справу. Його звинувачують у погодженні незаконного стеження під час розслідування отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Луценко — змарнілий. Час від часу п'є таблетки.

На засіданні мають слухати покази 15-го свідка в кримінальній справі — Галини Климович. Вона була керівником слідчої групи Генпрокуратури у справі отруєння Ющенка. Її в залі немає — телеграмою повідомила, що не в Києві.

Луценко каже, що написав генпрокурору Вікторові Пшонці скаргу на дії його заступника Рената Кузьміна, трьох прокурорів та суду. Дає документ Медушевській. Та обіцяє передати за призначенням.

Підсудний заявляє клопотання про те, щоб суд пред'явив документи, на підставі яких не з'явилися до суду четверо свідків. Прокурори заперечують. Луценко і прокурор Дмитро Лобань сперечаються.

— Я прошу про примусове лікування Лобаня. Він доконаний ідіот, — майже кричить Луценко.

Суддя Медушевська робить зауваження підсудному.

— Це абсолютно нормативна лексика, — відказує колишній міністр. — Ідіот — це назва великого роману Достоєвського. Вношу клопотання заклеїти мені рота й очі скотчем та продовжувати суд. Я четвертий день сиджу на одному баралгіні. Відправте мене в камеру і робіть, що хочете.

Суддя оголошує перерву на годину.

— Знову шлунок не виробляє шлунковий сік, — розповідає дружина 46-річна Ірина Луценко про стан чоловіка. — Періодично відбуваються загострення. Відмовляє печінка, відмовляє підшлункова. Він не може нормально їсти. Відчуває постійні болі. Раніше це було два рази на добу, а зараз постійно.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка постійні болі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі