середа, 20 січня 2010 22:58

Тимошенко пропонує Тігіпку посаду прем"єра

Автор: фото: УНІАН
  Співголова Ради інвесторів при Кабміні Сергій Тігіпко, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та віце-прем’єр Григорій Немиря на засіданні Ради інвесторів у Києві 22 липня 2008 року
Співголова Ради інвесторів при Кабміні Сергій Тігіпко, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та віце-прем’єр Григорій Немиря на засіданні Ради інвесторів у Києві 22 липня 2008 року

Кандидат у президенти 49-річна Юлія Тимошенко віддасть Сергієві Тігіпку посаду прем"єра у разі обрання її главою держави.

— Якщо Сергій Тігіпко не визначиться до другого туру виборів, я можу сказати його виборцям, що ще раз запропоную йому цю посаду, — заявила вчора прем"єр.

Також просить прихильників інших кандидатів у президенти об"єднатися навколо неї. Називає Арсенія Яценюка, Анатолія Гриценка, Людмилу Супрун та Юрія Костенка.

Натомість Сергій Тігіпко, 49 років, який посів третє місце за результатами першого туру президентських виборів, каже, що не підтримуватиме жодного з кандидатів перед другим туром. Бо тоді доведеться брати на себе відповідальність за дії майбутнього глави держави:

— Ми дивитимемося, як зможемо вплинути на владу, на зміни в країні. Якщо не буде пропозицій спільно здійснювати реформи, то моя команда буде в опозиції.

— Яка може бути вища посада за посаду прем"єра в парламентсько-президентській республіці? Тігіпко тримає паузу, але часу не так багато залишилося. Йому пропозиція поступила — тепер хід за ним, — каже нардеп-"бютівець" Анатолій Семинога, 48 років.

— Це піар-хід Тимошенко та маніпуляція виборцями, — вважає "регіонал" Борис Колесніков, 47 років. — Сергій Тігіпко ясно сказав, що не хоче ніяких посад від фіналістів виборів. І зробив заяву, що може балотуватися на пост мера Києва. Які посади тут вже пропонувати йому?

Керівник Центру політичних досліджень "Пента" 51-річний Володимир Фесенко каже, що Тимошенко може пообіцяти Тігіпку в додаток ще кілька крісел у майбутньому Кабміні, аби остаточно схилити його на свій бік:

— Йому можуть запропонувати економічний блок уряду. Але тоді йому треба шукати людей на це. І є ще одна проблема, де не стикаються інтереси Тимошенко й Тігіпка. Це дострокові парламентські вибори. Він зацікавлений у них, вона — ні. І домовитися тут буде складно.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пропонує Тігіпку посаду прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі