середа, 10 лютого 2010 23:02

"Тимошенко не женщина, а робот"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лідер Компартії Петро Симоненко спілкується у кулуарах Верховної Ради зі своєю свахою — народною депутаткою від Блоку Литвина Катериною Ващук під час учорашнього засідання парламенту
Лідер Компартії Петро Симоненко спілкується у кулуарах Верховної Ради зі своєю свахою — народною депутаткою від Блоку Литвина Катериною Ващук під час учорашнього засідання парламенту

У середу нардепи півдня сперечалися, є у Верховній Раді коаліція чи немає.

— Згідно з ухваленим регламентом, виходить, що коаліції немає, — пояснює журналістам в кулуарах голова регламентного комітету, "регіонал" 55-річний Олександр Єфремов. — Бо вона створювалася на підставі двох фракцій: БЮТ і НУ-НС, а Блок Литвина просто приєднався до неї. Також при формуванні коаліції не було зібрано 226 підписів.

— Це повна маячня. Коаліція була, є і буде. Голосування це показують, — відповідає його заступник, "бютівець" Сергій Сас, 52 роки.

У той час як депутати від БЮТ виступають з трибуни і вимагають визнати вибори президента недійсними через масові фальсифікації, до парламентської їдальні спускаються "регіонали" 49-річний Володимир Сівкович та Дмитро Шенцев, 45 років. Замовляють два грейпфрутові соки-фреші і два бутерброди з червоною ікрою. Сідають за стіл біля великого плазмового екрана, на якому транслюють засідання із зали.

— О, опять этот Юра. Задолбал со своими выступлениями,— каже Сівкович, коли бачить біля трибуни "нунсівця" Юрія Кармазіна. — Но мне его жалко. Помню, как он плакал, когда в каком-то году не попал в парламент. Теперь отрабатывает.

Підсуває Шенцеву тарілку з бутербродами.

— Дима, покушай. Тебе надо сил набираться. Нам еще как минимум 10 лет работать.

Шенцев керував виборчим штабом "Регіонів" у Харкові. Хвалиться, що в другому турі покращився результат Януковича у порівнянні з першим.

Мы мочили Тимошенко, как волк черепаху, а она устояла

— План перевыполнил, — усміхається.

— Но Юля молодец, — відповідає Сівкович. — Ей надо отдать должное. Мы мочили Тимошенко, как волк черепаху, а она устояла. Ее результат очень хороший как для премьера, который прошел кризис. Хотя, помню, за неделю до выборов она чуть не сошла с ума. Видно было, как у нее то одно плечо дергается, то второе.

— Она не женщина, а робот, — перебиває Шенцев.

У кулуарах "бютівець" Андрій Кожем"якін говорить, що як тільки будуть оприлюднені офіційні результати виборів, БЮТ почне оскаржувати їх в судах.

— Сподіваємося, найближчим часом буде сформована парламентська більшість, коаліція. Уряд буде відправлений у відставку і призначений новий. Це може статися наступного тижня, — припускає 50-річна Ганна Герман із Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко не женщина, а робот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі