середа, 08 квітня 2009 16:51

Тимошенко не прийшла на засідання уряду

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Керівник фракції БЮТ у Київраді Олександр Зінченко (справа) спілкується із віце-прем’єром з питань євроінтеграції Григорієм Немирею перед початком засіданя уряду
Керівник фракції БЮТ у Київраді Олександр Зінченко (справа) спілкується із віце-прем’єром з питань євроінтеграції Григорієм Немирею перед початком засіданя уряду

"Юлія Тимошенко готується до зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду, яка відбудеться після обіду. Тому зараз її не буде", — говорить прес-секретар прем"єра 41-річна Марина Сорока перед учорашнім засіданням Кабміну. Останні кілька днів глава уряду хворіє на грип.

У залі збираються урядовці. У кріслі вмощується міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, 48 років.

— А де це Шандра сьогодні? — цікавиться в одного із заступників міністра з надзвичайних ситуацій, який сидить поруч.

— У відрядженні, — стиха відповідає той.

Із портфелем поспішає міністр внутрішніх справ 44-річний Юрій Луценко.

— Люда, здравія желаю! — звертається до Денісової. Та киває головою і протирає окуляри серветкою.

Луценко обходить кругом столу і тисне руку колегам. Зупиняється, побачивши перед собою лідера фракції БЮТ у Київраді Олександра Зінченка.

— О, Саша, а ти чого тут? Що сталося? Космос бушує? — говорить Луценко про міського голову Леоніда Черновецького.

Зінченко всміхається.

Заходить перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, 45 років. Він насуплений. Луценко ніяк не може сісти на своє місце: то перемовляється з кимось, то клацає кнопками телефону.

— Сідаймо вже, заспокоймося і починаймо працювати, — каже Турчинов і дивиться з-під лоба на керівника МВС.

Перший заступник прем"єрки повідомляє, що Юлія Тимошенко доручила йому вести засідання.

— Хочу розпочати із приємної новини, — каже. — По обіді в Україну прибуває місія Міжнародного валютного фонду, і ми відновимо активну та  результативну співпрацю.

На початку минулого тижня Верховна Рада прийняла два з п"яти антикризових законопроектів від уряду. Їх вимагав МВФ, аби надати Україні другий транш кредиту.

Турчинов зазначає, що подальша співпраця з фондом важлива для Нацбанку  в питанні стабілізації гривні. Виступає 3 хв. Просить журналістів вийти із зали.

Коридором поспішає молодий чоловік із чашкою чаю.

— Це для Турчинова? — запитує працівник Кабміну, який стоїть біля дверей.

— Так, — киває той.

— Бігом, бігом неси, бо вже запитували про чай.

Доки триває засідання, на брифінг виходить заступниця голови Держкомітету статистики Наталія Власенко. Зазначає: останніми місяцями вповільнилася інфляція. Знизилися ціни на яйця, молоко, овочі та яловичину. Натомість подорожчали імпортні товари — ліки й побутова техніка.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не прийшла на засідання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі