вівторок, 30 березня 2010 22:00

Табачника залишили працювати міністром освіти

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  У Верховній Раді 30 березня депутат-”регіонал” Михайло Чечетов зупиняє колегу по фракції Тетяну Бахтєєву. Чечетов переконаний, що незабаром коаліція матиме конституційну більшість — понад 300 мандатів
У Верховній Раді 30 березня депутат-”регіонал” Михайло Чечетов зупиняє колегу по фракції Тетяну Бахтєєву. Чечетов переконаний, що незабаром коаліція матиме конституційну більшість — понад 300 мандатів

Учора у Верховній Раді голосували за відставку міністра освіти Дмитра Табачника. Пропозицію підтримали 202 депутати з БЮТ та блоку НУ-НС.

— Так і знав, що з цього нічого не вийде, — каже в кулуарах "нунсівець" Тарас Стецьків, 45 років.

— Мають те, що мають. Хай тепер поцілують мене в мої малинові вуста з їхніми дебільними ідеями звільнити Дмитра Табачника, — сміється "регіонал" 59-річний Ярослав Сухий. Він проходить коридором повз нардепа від блоку НУ-НС В"ячеслава Кириленка, 41 рік.

— Ми обов"язково доб"ємося звільнення Табачника, — нервово кидає Кириленко. — Будемо і далі реєструвати постанови про його звільнення. Це лише питання часу. А то за кілька місяців він згорне всі можливі реформи в освіті.

У сесійній залі голова Верховної Ради 53-річний Володимир Литвин зачитує прізвища депутатів, які увійшли в нову коаліцію. Це "нунсівець" Сергій Василенко та "бютівці" Валентин Зубов і Олег Маліч. Тепер коаліція нараховує 238 депутатів.

— Скоро эти птенчики полетят к нам целой стаей. Скоро у нас будет конституционное большинство, — криво всміхається в кулуарах "регіонал" Михайло Чечетов, 56 років.

— Не дочекаються, — каже на це заступник лідера фракції БЮТ 44-річний Андрій Кожем"якін. — Можливо, двоє або троє депутатів підуть у коаліцію, але не більше.

Скоро эти птенчики полетят к нам целой стаей

Коридором бадьоро йде новопризначений депутат від Партії регіонів Максим Луцький, 33 роки. Несе під пахвою теку законопроектів. Цього дня він та ще 21 "регіонал" склали присягу — зайняли місце тих, хто перейшов на роботу у виконавчу владу.

— У мене не було особливого піднесення, тому що я вже вдруге став депутатом, — каже. У попередньому скликанні він був нардепом від БЮТу. — Працюватиму в комітеті освіти. Думаю, ми зможемо показати ефективну роботу. А святкувати будемо, коли наведемо лад у Міносвіти та нашому комітеті.

Сходами в буфет Ради спускається син президента "регіонал" Віктор Янукович, 28 років. Тримає журнал із зображенням батька та написом "Я знаю, що і як робити".

— Син нового Бога, — перемовляються дві журналістки, що йдуть позаду.

Янукович вдає, що не чує.

Зараз ви читаєте новину «Табачника залишили працювати міністром освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі