четвер, 09 червня 2011 08:00

Суд над активісткою "Братства" перенесли на дев'ять днів

Активістка партії "Братство" 20-річна Ганна Сінькова три місяці та 11 днів сидить у столичному Лук'янівському слідчому ізоляторі. Її затримали за те, що торік у грудні смажила яєчню на Вічному вогні у київському парку Слави. Звинувачують у нарузі над пам'яттю загиблих. Можуть дати від трьох до п'яти років. Учора в Печерському суді мало відбутися попереднє засідання суду.

— Син "регіонала" Демчишена зізнався у вбивстві свого партнера по бізнесу, а його на підписку випустили. А тут дитину тримають у в'язниці, — говорить у коридорі суду нардеп-"бютівець" Андрій Павловський, 46 років.

Він прийшов із "нунсівцем" Ярославом Кендзьором. Сідають на лаву в другому ряду. Інші місця займають журналісти та члени "Братства". У проході стоїть лідер партії Дмитро Корчинський. Поряд перебирає продукти у господарчій сумці бабуся затриманої Любов Сінькова — принесла онуці яблук, бананів та обкладених пляшками з льодом бутербродів. Але Ганну на суд не привозять.

— На попереднє засідання Сінькова не доставлена, бо від неї не надходило особистої заяви, — тихо говорить суддя Родіон Кірєєв. Половину слів не розібрати, хоч усі мовчать.

— Наче не їв той суддя, — коментує 69-річний Ярослав Кендзьор.

Кірєєв питає в адвоката 35-річного Сидора Кізіна, чи вважає він за потрібне привозити обвинувачувану до суду.

— Її належно не повідомили, тому від неї немає заяви, — відповідає той. — Без неї розгляд неможливий.

Кірєєв замислюється на півхвилини. Потім говорить, що не проти присутності Ганни. Оголошує перерву до 17 червня, щоб вирішити питання про її доставку, та виходить. Усе закінчується за 20 хв.

— Але ж суддя не прийняв рішення про подовження утримання Сінькової під вартою, а цей термін сплив, — голосно говорить Павловський. — Треба вимагати, щоб її випустили.

Разом з адвокатами вирішують готувати клопотання до начальника СІЗО про звільнення Сінькової. Не на диктофон адвокати визнають, що це буде лише формальність, бо Ганну до 17 червня точно не випустять.

— За їхніми потворними законами, суд може мурижитися безкінечно довго, — каже 47-річний Дмитро Корчинський. — Увесь цей час вона має перебувати у СІЗО. Суд не поспішає, а це вкотре доводить, що справа Ганни — політичне переслідування. Вони не можуть її засудити й пробують максимально покарати до суду.

Зараз ви читаєте новину «Суд над активісткою "Братства" перенесли на дев'ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі