середа, 08 травня 2013 07:00

Рейтинг екс-прем'єрки впаде після її звільнення

 

Опозиційно налаштований електорат стабільний у своїх симпатіях, тому екс-прем'єр Юлія Тимошенко має найбільшу підтримку, вважає політолог 44-річний Кость Бондаренко:

— Тимошенко вже сприймають як ідеалізованого лідера, який мало впливає на ситуацію. Умовно кажучи, це очікування "прекрасної принцеси". Якщо Юлія Володимирівна вийде з в'язниці, цей показник зміниться. Вона перестане бути символом і стане реальним політиком, хоча і без можливості на щось впливати. Підтримка серйозно впаде — до рівня, який вона має як кандидат у президенти. Це близько 14 відсотків.

Яценюка вважають лідером опозиції формально, бо очолює найбільшу опозиційну політсилу. Його не визнають замінником Тимошенко.

Президентський рейтинг Кличка на сьогоднішній день є другим після Януковича. У ньому бачать не радикала, а послідовного політика.

Тягнибок має невисокі результати, бо більшість прихильників опозиції не сприймають радикальність "Свободи". Але й понад 5 відсотків — це серйозна підтримка. Не знаю, хто сьогодні може вважати опозицією комуністів. Хіба що вони самі. Гриценко так і не став самостійним гравцем. Він такий собі Дон Кіхот, який мало зрозумілий масам. У нього є підтримка, бо часто з'являється на екранах та говорить недурні речі.

У таких опитуваннях Луценко — фактор новизни. Коли виходитиме на публіку, рейтинг зросте. Може досягти рівня Яценюка.

Невизначеність майже 25 відсотків виборців свідчить про попит на нову постать. Поки такої людини немає, але поява може відбутися абсолютно несподівано.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг екс-прем'єрки впаде після її звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі