вівторок, 09 лютого 2010 07:16

"Регіони" привели під Центрвиборчком кілька сотень хлопців

Учора перед Центрвиборчкомом почалася безстрокова акція Партії регіонів "Україна — за чесні вибори". Обіцяють близько 50 тис. учасників. На площі ім. Лесі Українки змонтована сцена. Оформлена символікою партії та написами "Україна за чесні вибори", "Захистимо вибір людей", "Захистимо ЦВК". Зранку збираються прихильники партії. Серед них більшість студентів та пенсіонерів. Виступає нардеп-"регіонал" Нестор Шуфрич, 43 роки:

— Ми чекали нашої перемоги п"ять років. І от це сталося. Янукович наш президент!

Із вечора на площі біля ЦВК чергували кілька сотень чоловіків. Для них поставили два військові намети, які опалюються. Але більшість прихильників Януковича гріються в переході станції метро Печерська. Молодь у синіх плащах із поліетилену. На них символіка Партії регіонів. Кілька чоловіків знімають їх і кладуть у кишеню.

— Не знімаємо! — кричить на них старший групи. — Поки що такої команди не було.

Ті вдягають знову. Розповідають, що чергуватимуть усю ніч, а зранку їх змінять інші.

— Охороняємо ЦВК, — пояснюють своє завдання.

Проте від кого — не уточнюють. Будівлю комісії посилено охороняють. Біля огорожі — кордон міліції. Раніше туди можна було заходити всім.

Кілька десятків прихильників Партії регіонів прогулюються в неділю ввечері Михайлівською площею столиці. Вони спортивної статури. Тепло вдягнені, на деяких сині шарфи із символікою партії, на рукавах сині стрічки.

— Не можна спілкуватися із пресою, — говорить один із них. Не називається. — Я з вами можу поговорити, бо ви ж без камери чи диктофона.

Підходить старший групи і просить кореспондента "ГПУ" відійти. На всі запитання відповідає: "Без коментарів". Ще кілька чоловіків, доки не бачить старший, розповідають, що приїхали з різних областей. Зокрема, Одеської, Черкаської, Полтавської, Житомирської. Пробудуть у столиці не менше трьох тижнів. Скільки заплатять їм — не розповідають. Кажуть, вони за добу отримують по $50.

— Навколо Києва всі будинки відпочинку, бази відпочинку повністю заповнені бойовиками, які готові до будь-якого варіанту захоплення влади, вважає прем"єр 49-річна Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" привели під Центрвиборчком кілька сотень хлопців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі