середа, 07 лютого 2007 17:54

Порошенка не пустили до Росії

Народного депутата від "Нашої України" Петра Порошенка, 41 рік, не впустили на територію Росії. Це сталося минулої суботи в аеропорту Санкт-Петербурга, куди нардеп прилетів чартерним рейсом.

Офіційне підтвердження факту з"явилося лише вчора. Речник Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив, що МЗС звернулося до російських колег із прохання роз"яснити ситуацію. Сам Петро Порошенко будь-яких коментарів уникає. Учора він не прийшов на сесійне засідання Верховної Ради. Його колеги з "Нашої України" Юрій Ключковський та наближений до Порошенка Павло Жебрівський твердили "ГПУ", що про інцидент нічого не знають.

— У Порошенка є економічні інтереси в Росії. Він становить загрозу для російських виробників на ринку карамелі та кондитерських виборів, — коментує директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 31 рік. — Отож заборона на в"їзд до Росії могла стати результатом лобістських дій з російського бізнес-середовища. З іншого боку, це може бути й певний політичний укол. Порошенко все ж таки кум Ющенка, й інцидент засвідчує ставлення певних сил у Кремлі до українського президента. Хай навіть Порошенко і не є вже в центрі його оточення.

Економічні інтереси Порошенка в Росії не обмежуються кондитерською сферою. Він є власником автокорпорації "Богдан", яка разом із Запорізьким автомобільним заводом має намір збудувати біля Нижнього Новгорода нове автомобілебудівне підприємство. Будівництво розпочалося в кінці минулого року. Українці збираються вкласти в підприємство понад $700 млн. Було навіть підписано українсько-російську міжурядову інвестиційну угоду. На підприємстві мають випускати "шевроле" і "ланоси", які, за розрахунками, мають зайняти близько 10% російського ринку автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка не пустили до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі