пʼятниця, 22 січня 2016 00:20

На Валерію Гонтареву завели кримінальне провадження

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження щодо голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Її підозрюють у зловживанні службовим становищем та інформуванні свого сина Антона й невістки про фінансові проблеми "Дельта-банку". Це допомогло їм забрати 12,5 млн грн депозиту в той час, як іншим клієнтам можливість зняття коштів заблокували.

— В "Дельта Банку" в сина лежали 800 тисяч гривень, — розповідала Валерія Гонтарева торік 27 березня. — Це гроші з продажу квартири діда, яка дісталася йому в спадок. Син поклав їх на депозит на рік. Термін минув, коли банк уже не повертав кошти. Тому він їх так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень — решта пропаде.

У слідчих є копія банківської виписки з рахунку сина Гонтаревої. Згідно з нею, 10 лютого торік було знято 800 тис. грн.

Також є копія виписки ­дружини Антона Гонтарева щодо операцій за картковим рахунком із 2 по 27 ­лютого 2015 року. Він перерахував їй 300 тис. грн. А вона наступного дня: 149,9 тис. грн, 50 тис. і 50 тис. грн — невідомим отримувачам.

— Описане може свідчити про дроблення вкладів у банку для отримання повного відшкодування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, — кажуть в Антикорупційному бюро.

НБУ зарахував "Дельта Банк" до категорії проблемних 30 вересня 2014 року. Це передбачає заборону на будь-які операції за чинними договорами. Торік 2 жовтня у фінустанови відкликали ліцензію.

Зараз ви читаєте новину «На Валерію Гонтареву завели кримінальне провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі