неділя, 17 вересня 2006 17:42

Мельниченко готовий сісти разом із Кучмою

— На жаль, я змушений констатувати... — так почав виступ генпрокурор Олександр Медведько, 51 рік.

Він не повідомив нічого нового. Натомість пояснював, чому не може закінчити справу. Найбільше скаржився на Миколу Мельниченка. Мовляв, той не зізнається, як записав розмови Леоніда Кучми, і не передає правоохоронцям оригінали записів.

У відповідь колишній адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур, 43 роки, звинуватив Медведька у брехні. Сказав, що Мельниченко не тільки надав усі свідчення, але й погодився на слідчий експеримент — показати, як установлював у кабінеті Кучми диктофон. Однак генрокуратура на чолі з Медведьком від цього відмовилася.

Генпрокурор на Федура не дивився. Зосереджено розглядав стелю.

Наступним виступив Микола Мельниченко, 39 років. Підтвердив, що не став передавати записуючі пристрої до прокуратури. І пояснив це тим, що і він, і Мирослава Гонгадзе прокуратурі не довіряють.

— Вас грубо цинічно обманюють, в тому числі і генпрокурор, — сказав колишній майор Держохорони. — Я готовий сісти в тюрму за розголошення державної таємниці, якщо буде встановлена автентичність моїх записів. Тому що туди сяде і Леонід Кучма.

Завершуючи слухання, голова Верховної Ради Олександр Мороз, 62 роки, сказав, що йому було соромно слухати виступ генерального прокурора.

— Олександр Іванович, ви або розслідуйте цю справу, або парламент доручить це комусь іншому. Так не годиться, — звернувся він до Медведька.

У кулуарах колишній генеральний прокурор Святослав Піскун, 47 років, теж критикував Медведька. Його особливо обурила заява, що прокуратура не може працювати без оригіналів "плівок Мельниченка".

— Це цифровий запис. Про які оригінали можна говорити? — риторично запитував він у журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко готовий сісти разом із Кучмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі