четвер, 02 листопада 2006 18:28

Лавринович починав з Народного Руху

— Янукович подтягивает своих людей. Он с ними уже работал и прекрасно их знает, — каже "ГПУ" про нових міністрів юстиції та культури і туризму "регіонал" Віктор Тихонов, 57 років.

50-річний Олександр Лавринович буде міністром юстиції уже не вперше. Працював ним із 2002 по 2005 роки, за попереднього прем"єрства Віктора Януковича. У січні 2005 року Лавринович заявляв, що інавгурація Віктора Ющенка в залі Верховної Ради була незаконною — мовляв, тоді ще були невідомі остаточні результати президентських виборів. Одразу після призначення Януковича прем"єром у серпні цього року Лавринович став заступником міністра Кабінету Міністрів Анатолія Толстоухова.

2002-го Лавриновича було обрано народним депутатом за списками "Нашої України". Але від депутатства він відмовився, ставши міністром юстиції. Свою політичну кар"єру починав із Народного Руху. Був заступником його голови до 1998 року.

Син Олександра Лавриновича Максим, 28 років, заснував юридичну фірму "Лавринович і партнери". Поміж інших компаній він обслуговує "Інтерпайп" Віктора Пінчука та "ТАС-Комерцбанк" Сергія Тігіпка.

Юрій Богуцький, 54 роки, має більший за Олександра Лавриновича стаж міністерської роботи. Перший раз очолив міністерство 1998 року, коли прем"єр-міністром був Валерій Пустовойтенко. Потім із 2001 по 2005 роки був міністром в урядах Кінаха і Януковича.

За 2005 рік Олександр Лавринович задекларував 320 тис. грн. прибутків. А його теперішній колега по Уряду Юрій Богуцький — 216 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович починав з Народного Руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі