вівторок, 09 серпня 2016 07:20

Кремль обирає між двома сценаріями

— Воєнний стан не можна запровадити за бажанням політиків. Його вводять у разі загрози для країни, — говорить секретар Ради національної безпеки й оборони 52-річний Олександр Турчинов.

5 серпня він провів прес-конференцію.

— Найближчим часом Кремль може реалізувати один із двох сценаріїв щодо України. Перший — воєнний. Це повномасштабна агресія. Російська Федерація розгортає додаткові військові частини поблизу українського кордону на Донбасі.

Другий сценарій — гібридний. Він є ймовірніший. Насамперед це — підривна діяльність всередині України. Але не виключає окремих наступальних операцій російських підрозділів.

В окупованому Криму РФ створила потужне військове угруповання. Будують нові й використовують бази Радянського Союзу. Переважають наступальні озброєння і техніка.

Мобілізацію не плануємо проводити. Та в разі серйозного загострення на фронті — негайно запустимо її, — каже Олександр Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Кремль обирає між двома сценаріями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі