середа, 12 вересня 2012 11:01

Кличко не хоче говорити про завершення спортивної кар'єри

Автор: фото: Тарас Подолян
  Голова партії  УДАР Віталій Кличко приїхав на прес-конференцію за кермом свого ”Рендж Ровера”. 11 вересня
Голова партії УДАР Віталій Кличко приїхав на прес-конференцію за кермом свого ”Рендж Ровера”. 11 вересня

Лідер УДАРу 41-річний Віталій Кличко на чорному позашляховику "Рендж Ровер" паркується біля одного зі столичних інформагентств. Кілька хвилин сидить у машині, перечитує текст свого виступу. У вівторок уранці він приїхав на прес-конференцію.

Кличко піднімається на третій поверх. Його охоронець залишається на вулиці. До журналістів спортсмен запізнюється на 10 хв.

— Влада чекає одного — коли опозиційні сили почнуть боротися між собою і топити один одного, — говорить російською. — Ми пропонували опозиції принцип: один округ — один кандидат. Але відповіді не отримали. Ми знову звертаємося до представників опозиційних партій: залишається сім тижнів до виборів, і в нас ще є час зробити такі кроки, у результаті яких можуть виграти представники опозиційних сил або люди, які не належать до жодної партії та не співпрацюють із владою. Головним критерієм відбору кандидата має стати підтримка його виборцями.

Виступає 15 хв. Робить ковток води. Просить ставити питання.

Коли збираєтеся завершувати спортивну кар'єру?

— Я зможу дати окрему відповідь, але не сьогодні, — усміхається Кличко. — Ви бачили бій (у суботу в Москві проти Мануеля Чарра. — "ГПУ"). Там було багато крові та болі. Але той бій, в який я зараз входжу, набагато драматичніший і болючіший, аніж спортивні змагання. Політичні бої більше схожі на бої без правил. Це бій за Україну. Я впевнений, що ми зможемо перемогти.

Андрій Шевченко пропонує вам провести дебати. Ви погодитеся?

— Я був здивований, коли отримав таку пропозицію — дебатувати на тему спорту, спортивних майданчиків, — відказує. — Ми це робимо з 1996 року, коли був заснований Фонд братів Кличків. За цей час відкрили декілька сот майданчиків по всій Україні. Ми готові дебатувати із нашим опонентом — Партією регіонів. Це може бути будь-який формат. Але обов'язково має проходити в присутності преси. Проводити дебати із партіями, які на сьогоднішній день мають сумнівні шанси пройти до Верховної Ради, я не бачу сенсу.

Чи будете ви підтримувати законопроект про ринок землі?

— Ми не можемо голосувати, тому що ще не є парламентською фракцією, — каже після кількасекундної паузи. — Бачимо, як приймаються закони — коли хтось піднімає руку, без дебатів, голосують уночі. Я не хочу, щоб така ситуація сталася. Якщо приймуть закон про купівлю землі, вона може опинитися в купки людей. Це може бути ситуація, як із підприємствами, які опинилися у власності чотирьох-п'яти персоналій.

Прес-конференція завершується за 55 хв. Йому ставлять 30 питань. Лідер УДАРу в коридорі фотографується із кількома журналістами. Виходить на вулицю, сідає за кермо "Рендж Ровера" і їде.

15

відсотків голосів виборців планує отримати на парламентських виборах партія УДАР, за словами Віталія Кличка. Це близько 35 депутатських мандатів за партійними списками. Останні опитування свідчать, що УДАР готові підтримати 10% виборців.

 

Зараз ви читаєте новину «Кличко не хоче говорити про завершення спортивної кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі