понеділок, 09 жовтня 2006 18:22

"Давай штовхнемо Януковича в лапи Путіна"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  ”Нашоукраїнець” Роман Зварич обіймає посаду міністра юстиції в уряді Віктора Януковича
”Нашоукраїнець” Роман Зварич обіймає посаду міністра юстиції в уряді Віктора Януковича

— Ми пішли в опозицію — Ющенко каже, що переговори треба продовжувати... Це якась свідома провокація? — каже лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко, 53 роки. Цитує вірш Бориса Олійника: "Стою на асфальті у лижі обутий — чи лижі не їдуть, чи я звізданутий?". І запитує:

— Я оце все слухаю, і в мене виникає якась парадоксальна думка: чи я нерозумний, такий дурний?

Подейкують, що одного з лідерів "Нашої України" Романа Безсмертного не так цікавить опозиція, як дострокові парламентські вибори. Мовляв, "Наша Україна" може піти на них одним списком з БЮТом. А в новому парламенті Юлія Тимошенко вже пообіцяла йому місце голови Верховної Ради.

В опозиційності "Нашої України" зацікавлений також Микола Катеринчук. Партійні джерела стверджують, нібито він спільно з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком збирається створити нову політичну силу й сподівається провести її в парламент.

Анатолієві Матвієнку такі плани не подобаються.

Міністри можуть тимчасово призупинити своє членство в партії.

— До виборів ще як до чорта рачки. А ми — давай війну, давай виборчу кампанію, — каже він.

— Давай штовхнемо Януковича в лапи Путіна, і хай Путін керує державою. Ми цього прагнемо політикою Юлії Тимошенко й нарваними опозиціонерами?

На запитання, чи затверджував Віктор Ющенко рішення "Нашої України" йти в опозицію, Матвієнко відповідає:

— А він не має на те ніяких прав і повноважень. Як він може затвердити рішення іти в опозицію партії, яку я представляю? Це ж приниження президента і девальвація партії. От у "Народному союзі "Наша Україна" — це їхня проблема, хай розбираються (Віктор Ющенко є почесним головою цієї партії. — "ГПУ").

Незважаючи на оголошену "Нашою Україною" опозиційність, помаранчеві міністри пакувати речі не поспішають.

— Вони є людьми президента, — каже "нашоукраїнець" Олександр Третьяков, 36 років. — Можливе звільнення міністрів від "Нашої України" залежить лише від домовленостей президента і прем"єра.

Додає, що міністри можуть тимчасово призупинити своє членство в партії. І таким чином залишитися на своїх посадах.

Позбавити міністерських портфелів "нашоукраїнців" може лише Верховна Рада або ж вони самі, добровільно написавши заяви про відставку.

— Звичайно, вони не зроблять цього добровільно. Антикризовій коаліції їхня відставка не потрібна. Інакше їхній проект бюджету-2007 накриється мідним тазиком. А він написаний суто під бізнес-інтереси "регіоналів", — розповідає "ГПУ" особа, наближена до Кабінету Міністрів.

Зараз ви читаєте новину «"Давай штовхнемо Януковича в лапи Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі