пʼятниця, 23 серпня 2013 00:00

"Беркутівці" зламали ребра нардепові

Під Київрадою мітингували кілька тисяч учителів та лікарів. У понеділок вимагали виплатити їм 20% надбавки до зарплатні. Поруч стояли громадські активісти — проти проведення засідання Київради, повноваження яких завершилися 2 червня.

Прийшли два десятки депутатів-опозиціонерів. Їх до будівлі не пускали "беркутівці". Нардепи полізли через вибите вікно на першому поверсі. Однак до зали не потрапили. У коридорі побилися із "Беркутом". Депутату від "Батьківщини" Степанові Кубіву зламали ребра. "Свободівцю" Едуарду Леонову попало кулаками по грудях та нирках, розбили підборіддя. "Ударівцю" Романові Чернезі роздерли руки. У цей час Київрада проголосувала за виділення бюджетникам місячної надбавки по 200 грн. Засідання тривало 8 хв.

— Це узурпація влади, коли орган державної влади завершує свої повноваження і не йде на вибори, — каже політолог 43-річний Сергій Таран. — Новими для українського суспільства стали масові побиття недоторканних депутатів. Також використання людей характерної зовнішності, які діяли спільно з міліціонерами. Це — відпрацювання технологій на 2015 рік, коли влада відчуватиме, що не виграє вибори. Киян, які протестували проти незаконної сесії, було мало, бо вони не усвідомлюють значення Київради й комунальної власності в житті міста. Було б краще, якби опозиція мала чіткішу й послідовнішу позицію щодо виборів у столиці і єдиних кандидатур. Тоді кияни зорієнтувалися б, яка альтернатива їм потрібна.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" зламали ребра нардепові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі