четвер, 17 листопада 2011 07:30

Яценюк хотів заборонити перекривати дороги для президента

Автор: фото: ОЛЬГА КАМЄНЄВА
  Народна депутатка-”бютівка” Ольга Боднар (праворуч) у кулуарах Верховної Ради читає новини з портативного комп’ютера. 16 листопада
Народна депутатка-”бютівка” Ольга Боднар (праворуч) у кулуарах Верховної Ради читає новини з портативного комп’ютера. 16 листопада

У середу депутати розглядали законопроект про заборону огородження парканами владних будівель. Це запропонував лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, 37 років:

— Закон забороняє відгороджуватися владі за гроші чорнобильців. Вимагає за два тижні демонтувати встановлені паркани біля парламенту, Адміністрації президента та не будувати нові, — каже з трибуни.

— Якщо керівник партії займається такими законами, то рівень цієї партії опустився нижче плінтуса, — виступає наступним "регіонал" Вадим Колесніченко, 53 роки. — Якщо ви за народ, то чому ходите з охороною? Ви у боротьбі за популізм такі закони озвучуєте. Подумайте спочатку, що ви говорите.

Арсеній Яценюк посміхається. Його всюди супроводжують кілька охоронців. За включення законопроекту до порядку денного голосують лише 80 нардепів. Яценюк знову піднімається до трибуни й пропонує наступний — про заборону перекривати рух під час проїзду президента, прем'єра та спікера.

— Як можна таке пропонувати, якщо для автора законопроекту перекривали дороги, коли він був спікером? — говорить "регіонал" Григорій Смітюх, 50 років.

Цей законопроект також провалюють. Голоси дають 90 депутатів. На двоє більше голосують за розгляд проекту постанови "бютівця" 69-річного Володимира Яворівського про призначення перевиборів столичного мера Леоніда Черновецького. Міського голову кілька місяців не бачили у мерії.

— Несправедливо, що Юлія Тимошенко сидить, а Черновецький, який розікрав пів-Києва, відпочиває в Ізраїлі, — каже Яворівський. — Кияни могли б собі обрати більш гідного мера.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хотів заборонити перекривати дороги для президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі