середа, 13 червня 2012 07:45

"Я народный депутат! Отвали!"

Автор: фото: Анатолій Бабак
  Півсотні ”беркутівців” біля київського стадіону ”Олімпійський” утримують 20 прихильників екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Ті прийшли провести мітинг з вимогою випустити її на волю. 11 червня
Півсотні ”беркутівців” біля київського стадіону ”Олімпійський” утримують 20 прихильників екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Ті прийшли провести мітинг з вимогою випустити її на волю. 11 червня

— Давай, давай, бери їх у кольцо! — вигукує один "беркутівець" іншому. Із півсотні правоохоронців оточують 20 людей біля входу до стадіону "Олімпійський" у Києві.

11 червня з прапорами України та партії "Батьківщина" сюди прийшли прихильники ув'язненої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

— Не піддаваймося на провокації! — вигукує 20-річний Арсеній Пушкаренко, голова Молодіжного руху Києва. Одягнений у білу футболку із зображенням Юлії Тимошенко за ґратами й написом "Фрі Юлія".

— Там обворовуют квартиры, банки грабят, а вы стоите здесь, честных людей трогаете, — кричить до "беркутівців" одна із учасниць акції, років 65. Теж у білій футболці та кепці з написом "ДумаЮ".

— Я народный депутат! Я народный депутат! — "бютівець" 52-річний Юрій Одарченко хапає  "беркутівця" за бронежилет і трясе. Інші правоохоронці відкидають руки нардепа. Той показує аркуш у файлі — дозвіл на проведення акції протесту. Однак нікого не випускають.

Активісти починають розгортати 3-метровий плакат. На ньому символ Євро-2012 — на одній гілці фото Юлії Тимошенко, на іншій — Юрія Луценка.

У кільці трохи осторонь ходить чоловік у сонцезахисних окулярах. Коли активісти починають піднімати банер, він кидається на них і намагається вирвати плакат. Йому допомагають ще троє.

— Я народный депутат! Отвали! Ану ногу убрал! — кричить Юрій Одарченко на чоловіка, який хапає його за руку. Намагається вирвати плакат назад.

— Куда бьешь по рукам? Что вы стоите смотрите? — кричать мітингувальники до правоохоронців. Чоловік у червоній футболці за торс хапає "беркутівця" і валить на землю.

Невідомі з плакатом тікають. Прихильники Тимошенко стоять і далі в кільці. Через 15 хв. сюди під'їжджає автозак.

— Завтра кожного з вас оточать у такий кордон і будуть бити оці от... Люди, подивіться, що відбувається! Вони повидирали наше майно, плакати, де ми критикували Януковича, — вигукує хтось з натовпу.

Навколо кільця збираються люди. Серед них іноземці. Перехожі перекидають пластикову пляшку з водою через "беркутівців".

— Банду геть! Банду геть! — починають скандувати опозиціонери з кільця, підіймаючи вгору листівки із зображенням Тимошенко й написом "Невинна". Їхні вигуки підтримує частина людей, що стоять навколо оточення.

О 22.00 "беркутівці" випускають мітингувальників. Ті розходяться.

Зараз ви читаєте новину «"Я народный депутат! Отвали!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі