вівторок, 27 листопада 2012 18:33

В УКРАЇНІ НЕМАЄ ЖОДНОЇ ЛЮДИНИ, ЯКА ВІРИТЬ У СПРАВЕДЛИВІСТЬ СУДІВ

  Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ, 
48 років, політолог
Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ, 48 років, політолог

У неділю, 25 листопада, кілька тисяч футбольних фанатів вийшли на вулиці Києва, вимагаючи звільнити з тюрми Дмитра Павліченка та його сина Сергія. Чоловіків засудили за вбивство судді Шевченківського райсуду столиці Сергія Зубкова, який виніс рішення про позбавлення Павліченків частини житла. Дмитра ув'язнили довічно, Сергія – на 13 років.

Колона протестувальників пройшла центром столиці до Лук'янівського СІЗО, де утримують засуджених

– Саме так і потрібно тиснути на цю систему – через багатолюдні мітинги. Якщо Павліченки не вбивали суддю, вони є просто жертвами суддівського й міліцейського свавілля. Таких дуже багато в Україні. А от якщо вбили – тоді вони мстилися системі. Їх треба витягати з в'язниці будь-яким коштом. Тоді цей марш фанатів – виступ проти свавілля судової системи. В УКРАЇНІ НЕМАЄ ЖОДНОЇ ЛЮДИНИ, ЯКА ВІРИТЬ У СПРАВЕДЛИВІСТЬ СУДІВ. А якщо люди не вірять у це, та й самі судді теж не вірять, – отже, всі рішення судів є підозрілими.

Кожен має право захистити себе від несправедливого рішення суду. В тому числі й насильницьки. Це неодноразово було в нашій історії. Такі люди і змінять врешті-решт судову систему, зробивши суддів бодай трохи притомнішими. ВОНИ ЄДИНІ, КОГО ЦЯ СИСТЕМА ПО-СПРАВЖНЬОМУ БОЇТЬСЯ. Тому все суспільство таких месників має захищати.

Наші фанати проявили себе як найнезлостивіші у світі. У будь-якій європейській країні за такої масовості були б багатогодинні бійки з поліцією, підпалені автомобілі, розбиті вітрини, погромлений центр. А українські вболівальники показали, що навіть тисячами не є загрозою громадському спокою. Отже, з ними можна не рахуватися. Але те, що так багато молодих людей вийшли протестувати проти свавілля правоохоронців, це – МОРАЛЬНА ПОРАЗКА ВЛАДИ. Усі бачать, що НАРОД ПІДТРИМУЄ СВОЇХ ЗАХИСНИКІВ.

Міліція сильно прорахувалася, коли "брала" Павліченків

Зараз ви читаєте новину «В УКРАЇНІ НЕМАЄ ЖОДНОЇ ЛЮДИНИ, ЯКА ВІРИТЬ У СПРАВЕДЛИВІСТЬ СУДІВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі