четвер, 27 жовтня 2016 09:56

Бук

Російська фабрика креативних дитячих меблів наприкінці вересня виготовила ліжко у формі ракетної установки "Бук".

"Пропонуємо новинку від нашої фабрики – ліжко "Ракетна установка "Бук М-1"! Спальне місце – цільна плита", – вказано в характеристиках. Покупцям обіцяють подарунок – "номерний знак з іменем малюка". Вартість – 11 тисяч рублів, тобто 2750 гривень. Додатково за 3–3,5 тисячі рублів можна замовити підйомну основу з ящиком для білизни й декоративні накладки-ракети.

Чимало хто обурився таким дизайном. За тиждень фабрика змінила назву ліжка на "Ракетна установка "Захисник". "Це оборонна техніка, а не наступальна. Охороняє мирне небо з 1980 року", – уточнюють на сайті підприємства

Зенітно-ракетний комплекс "Бук" розроблений для протиповітряної оборони сухопутних військ СРСР. Базовий комплекс 9К37 прий­нятий на озброєння 1979 року. Зараз у Росії є понад 350 ЗРК 9К37/9К317, Білорусь має 12 батарей, в Україні – 60 ЗРК "Бук": у сухопутних військ і кілька одиниць – у повітряних силах.

Розслідування міжнародної слідчої групи у справі збитого над Донбасом літака Boeing встановило: рейс МН17 збитий 17 липня 2014 року ракетою серії 9М38, випущеною із ЗРК "Бук". Цей комплекс доставили з Російської Федерації, а потім повернули на її територію. Ракету запустили з поля біля селища Первомайське, що перебувало під контролем проросійських бойовиків.

  Родина із Санкт-Петербурга купила сину Север’яну ліжко у вигляді зенітно-ракетного комплексу ”Бук М-1”. Другому, Добромиру – як військовий літак. Мати каже, що діти самі вибрали такі моделі. Не вбачає нічого поганого в тому, що вони хочуть захищати батьківщину. У сюжеті телеканалу ”Дождь” Север’ян говорить, що хоче стати терористом, аби збивати літаки. Художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ бачить цю історію так
Родина із Санкт-Петербурга купила сину Север’яну ліжко у вигляді зенітно-ракетного комплексу ”Бук М-1”. Другому, Добромиру – як військовий літак. Мати каже, що діти самі вибрали такі моделі. Не вбачає нічого поганого в тому, що вони хочуть захищати батьківщину. У сюжеті телеканалу ”Дождь” Север’ян говорить, що хоче стати терористом, аби збивати літаки. Художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ бачить цю історію так

Бук лісовий росте на Закарпатті, Прикарпатті, в Західному степу. Має густу й розлогу крону, що майже не пропускає світла. У сприятливих умовах 350-річне дерево досягає 50 м заввишки і 1,2 м у діаметрі. Листя довго не гниє, бо має високий вміст дубильних речовин. Деревина міцна й тверда, не поступається дубовій. Надзвичайно водостійка, тому здавна використовувалась для виготовлення млинових коліс. Із бука видобувають дьоготь. А з горіхів – олію.

Букініст – від французького bouquin – стара книжка – той, що торгує старими, рідкісними й старовинними книжками. Старі книжки розділяють на букіністичні – ­випущені після 1851 року, та антикварні – до 1851-го. Перші букіністичні крамнички з'явилися у Франції у XVI ст.

Буккросинг – звільнення книжок. Людина, прочитавши книжку, "звільняє" її – залишає в громадському місці: в парку, кафе, на лавці у дворі тощо. На книжку чіпляють відповідну наклейку. Інша людина може її взяти, а потім повторити процес "звільнення".

Ідею створення "всесвітньої бібліотеки вільних видань" запровадив американець Рон Горнбекер 2001 року. Сьогодні у буккросингу беруть участь понад 4 тис. осіб у 130 країнах. Кілька років тому він з'явився в Україні.

Скетчбук – блокнот або невеликий альбом для швидких замальовок. Їх використовують художники, дизайнери, рекламісти, архітектори, коли необхідно швидко накидати ескіз, щоб не втратити ідею. Якісний скетчбук має цупкий папір і витримує багаторазове витирання ластиком.

Артбук – колаж або збірка колажів.

Брендбук – це головна книжка компанії. У ній зібрана детальна інформація про торгову марку, позиціювання, вимоги щодо упаковки, маркування продукту й рекламних матеріалів. А також правила, яких повинні дотримуватися працівники. Наприклад, мережа ресторанів швидкого харчування "Макдональдз" у будь-якому місті світу зберігає фірмовий стиль.

Складовими брендбуку є фірмові – логотип, шрифт, бланк, кольори.

Покетбук – від англійських слів pocket – кишеня і book – книжка – книжка невеликого формату. 1867 року німецький книговидавець Антон Реклам надрукував перші томики "Універсальної бібліотеки" у м'якій палітурці, які можна було носити в кишені. У такому форматі видають жіночі любовні чи кримінальні романи. Останнім часом покетбук усе більше асоціюється з електронною книжкою.

Букіни – прізвище героїв російського комедійного серіалу "Щасливі разом". Прем'єра відбулася 8 березня 2006 року. За шість сезонів показали 374 серії. Це адаптація американського серіалу "Одружені… з дітьми". Члени родини: недалека блондинка Свєта, хтивий підліток Рома, їхня лінива мама Даша й нещасний батько Гена. Також є пес Барон Букін. За сценарієм він – кобель, проте "грають" його суки.

"Коли дивишся перші п'ять серій, ніби смішно. Потім усе починає дратувати. Особливо закадровий сміх кожні 10 секунд. Дедалі частіше помічаєш: жарти примітивні й вульгарні", – коментують глядачі на сайтах про кіно.

За сім років зйомок Наталія Бочкарьова – виконавиця ролі Даші Букіної – двічі вийшла заміж і народили сина та доньку. Віктор Логінов, який втілив Гену Букіна, одружився втретє – з перекладачкою проекту. У них народився син, четверта дитина актора.

Три значення слова "Бука" подає тлумачний словник:

– фантастична істота, якою лякають дітей: "прийде бука і тебе з'їсть";

– відлюдна, нетовариська людина: "сидить і дивиться букою".

– місто в Узбекистані, за 65 км від столиці Ташкента. Це був один із давніх пунктів зупинки на Великому шовковому шляху.

Букінг – замовлення послуг і товарів або продаж квитків.

Booking.com B.V. – компанія з бронювання помешкань он-лайн. Заснована 1996 року, головний офіс розташований у Нідерландах. Працюють 184 представництва у понад 60 країнах. Щодня на сайті Booking.com роблять понад 1,1 млн замовлень. Він має версії понад 40 мовами, зокрема – українською.

Буковина – землі, розташовані між середньою течією Дністра та головним Карпатським хребтом у долинах верхньої течії Пруту і Серету.

Назва вперше зустрічається 1392 pоку. Походить від лісів, що покривали значну частину цієї території. За останні шість століть Буковина перебувала у складі Молдавського князівства, Австрії та Австро-­Угорщини, СРСР. Нині ця територія входить до складу України – Чернівецька область – і Румунії. Тут живуть представники понад 90 національностей.

До знаку Бука за гороскопом друїдів належать люди, народжені 21–22 грудня. Жіночий сайт inmoment.com.uа пише: "Буки – стрункі і красиві. Їм вдається зберегти гарну форму, спритність і гнучкість рухів. Винахідливі. Вміють добре організувати своє життя. Бук – це виражений матеріаліст. Насамперед хоче бути багатий, а потім – щасливий. Риси народжених під цим знаком: вдумливість, точність, організаторські здібності, реалізм".

Зараз ви читаєте новину «Бук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі