вівторок, 22 березня 2022 21:40

Журналістку Рощину в полон росіянам здав запорізький піп

Журналістку Рощину в полон росіянам здав запорізький піп
Журналістку Вікторію Рощину здав у полон окупантам запорізький піп. Фото: hromadske.ua

Журналістку hromadske Вікторію Рощину здав у полон російським загарбникам запорізький піп Лука. Окупанти тримали її в полоні більше тижня.

Піп Лука підпорядковується московському патріархату. Росіяни йому довіряють. Саме через їхню довіру піп відповідав за гуманітарну колону, яка йшла із Запоріжжя до Бердянська, повідомив у Facebook волонтер Роман ­Сініцин.

"Віка їхала саме з цим Лукою в Бердянськ в цій гуманітарній колоні. Їхала, поки Лука не здав Віку ФСБ в Бердянську. Саме через нього Рощина потрапила в полон. Лука - типовий зрадник і відкритий агент, і повинен бути ліквідований за законами воєнного часу, або поміняний на наших полонених", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень був у підвалі - голову райради звільнили з полону

Сініцин додав: 15 березня у своєму Telegram-каналі піп Лука заявив, що "українці заслужили російські бомбардування".

"Відверто засуджував надання Православній церкві України Томосу і порівняв дії влади України з діями Гітлера, Сталіна та інших диктаторів. Більше того, за моєю інформацію, Луку декілька днів тому привітав з затриманням "дєвочки" єпископ РПЦ Пантелеймон, в миру Андрій Шатов. Пателеймон - це особистий вікарій (російського. - Gazeta.ua) патріарха Кіріла. Тобто не просто "московський піп", а високопоставлений справжній московський православний працівник ФСБ", - зазначив волонтер.

Вікторія Рощина знімала відео й писала статті з гарячих точок на Сході й Півдні України всі дні російсько-української війни. 11 березня опублікувала текст про те, як живе тимчасово окупований Енергодар.

Потім готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій і Донецькій областях. Планувала поїхати аж до Маріуполя, щоб розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке щодня обстрілюють російські війська. 12 березня зв'язок із Рощиною перервався. Як стало відомо від свідків, імена яких не можуть назвати з міркувань безпеки, тоді журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську.

16 березня стало відомо, що Вікторію затримали, ймовірно, силовики ФСБ РФ.

Рощину звільнили з полону 21 березня. Вона перебуває в Запорізькій області та прямує до обласного центру, де зустрінеться з рідними.

Зараз ви читаєте новину «Журналістку Рощину в полон росіянам здав запорізький піп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі