вівторок, 22 березня 2022 17:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Примусили записати відео: журналістку Рощину звільнили з російського полону

Примусили записати відео: журналістку Рощину звільнили з російського полону
Вікторію Рощину звільнили з полону. Фото: hromadske.ua

Журналістку hromadske Вікторію Рощину звільнили з полону 21 березня. Вона перебуває в Запорізькій області та прямує до обласного центру, де зустрінеться з рідними.

Про це у вівторок повідомляє hromadske.

У проросійських ЗМІ й Telegram поширили відео, в якому Вікторія Рощина заявляє, що не має претензій до російських спецслужб, які тримали її в полоні, і каже, що нібито вони врятували їй життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Возили з мішком на голові" - міський голова Мелітополя розповів, що окупанти з ним робили у полоні

Цей запис, який став умовою звільнення, журналістка записала під тиском російських силовиків. Усю правду про затримання та перебування в полоні Вікторія розкаже сама найближчим часом.

Вікторія Рощина знімала відео й писала статті з гарячих точок на Сході й Півдні України всі дні російсько-української війни. 11 березня опублікувала текст про те, як живе тимчасово окупований Енергодар.

Потім готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій і Донецькій областях. Планувала поїхати аж до Маріуполя, щоб розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке щодня обстрілюють російські війська. 12 березня зв'язок із Рощиною перервався. Як стало відомо від свідків, імена яких не можуть назвати з міркувань безпеки, тоді журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську.

16 березня стало відомо, що Вікторію затримали ймовірно силовики ФСБ РФ.

Зараз ви читаєте новину «Примусили записати відео: журналістку Рощину звільнили з російського полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі