пʼятниця, 18 березня 2022 06:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"Возили з мішком на голові" - міський голова Мелітополя розповів, що окупанти з ним робили у полоні

"Возили з мішком на голові" - міський голова Мелітополя розповів, що окупанти з ним робили у полоні
Івана Федорова у полоні не били. ФОТО: slovoidilo.ua

Міського голову Мелітополя на Запоріжжі Івана Федорова у полоні не били.

Окупанти тиснули психологічно, розповів мер виданню "Настоящее время".

"У камері, коли від мене було потрібно щось отримати, часом перебували п'ять-сім військових зі зброєю. Не чіпали, але семеро людей зі зброєю – це достатньо для того, щоб переконливо довести свою позицію. Або в сусідні камері когось катували. І були чутні крики, які психологічно тиснуть", - заявив Федоров.

Спершу загарбники хотіли обміняти його у понеділок, 14 березня. Але спроба виявилася невдалою.

"Мене возили більше семи годин у машині. Після чого повідомили про те, що обмін не відбудеться. Повернули назад у камеру. Це досить важке випробування, коли тебе сім годин возять із мішком на голові", — додав мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви зробили неможливе" - міський голова Мелітополя звернувся до українців після звільнення з шестиденного полону

Івана Федорова звільнили 17 березня.

"Я був упевнений, що обмін не відбудеться і цього разу. Але, дякувати Богу, все сталося. І як ви бачили, мене обміняли на дев'ятьох російських солдатів. Хлопцям по 18-19 років. Але це люди, які прийшли вбивати мій народ у мою країну", — підсумував міський голова.

Мера Мелітополя Івана Федорова окупанти викрали 11 березня. Він відмовився від співпраці з загарбниками. Вороги затримали його у міському кризовому центрі, де він займався питаннями життєзабезпечення українського міста. 10 осіб одягли йому на голову пластиковий мішок і повезли і невідомому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «"Возили з мішком на голові" - міський голова Мелітополя розповів, що окупанти з ним робили у полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі