неділя, 15 жовтня 2023 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"ЗСУ знають, як з цим боротися": Гайдай розповів про нові плани росіян на сході України

"ЗСУ знають, як з цим боротися": Гайдай розповів про нові плани росіян на сході України
Росіяни ідуть в наступ по всіх напрямках: Авдіївка, Куп'янськ, Кремінна, Білогорівка, але ЗСУ тримають оборону. Фото: Генштаб

Росіяни активізували наступальні дії на Сході України.

Армія країни-агресорки намагається виконати завдання очільника Кремля Володимира Путіна - захопити Луганську та Донецьку області до 31 грудня. Водночас окупанти за традицією завжди будують грандіозні плани, а потім, зазнавши поразки, просто мовчать. Про це "24 каналу" заявив колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його інформацією, ситуація на фронті зараз складна, але абсолютно контрольована Силами оборони.

"Всі розуміли, що наступи на фронтах відбуватимуться, адже напередодні було певне затишшя. Водночас ворог накопичував резерви важкої техніки й особового складу", - зазначив Гайдай.

Він наголосив, що росіяни ідуть в наступ по всіх напрямках: Авдіївка, Куп'янськ, Кремінна, Білогорівка тощо.

Екскерівник Луганської ОВА зауважив, що певний час цей наступ відбуватиметься, а далі окупанти подивляться, чи є у них десь успіх й вже там ворог зосереджуватиме основні зусилля та підтягуватиме резерви, щоб намагатися розвинути цей успіх.

"Ми вже неодноразово бачили таку тактику. Наші Збройні сили знають як з цим боротися", - зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морги Донецька переповнені окупантами, є ризик спалаху інфекції - ЦНС

Зараз найгарячіші точки на Лимано-Куп'янському напрямку, за словами Гайдая, це Макіївка та Невське - це основні напрямки в Луганській області. Тут точаться важкі бої. Окупанти завдають масованих авіаударів.

Росіяни мають на меті спочатку вирівняти лінію фронту через Макіївку - Торське - Ямполівку до Діброви, а далі форсувати річку Жеребець.

"Ситуація у Серебрянському лісництві, що розташоване на південь від Кремінної, залишається складною. Ворог продовжує завдавати масованих артилерійських обстрілів. Там поки що немає потужного наступу особового складу, але артилерією окупанти намагаються зруйнувати всі захисні споруди, бліндажі тощо", – сказав екскерівник Луганської ОВА.

Гайдай додав, що минулого тижня росіяни мали певні просування у районі Білогорівки.

"Зараз там 54-а бригада мужньо тримає оборону. Росіяни думають, що зможуть перерізати лінію біля Григорівки й далі розвивати наступ, однак ЗСУ потужно тримають оборону", - зазначив колишній голова Луганської ОВА.

Українські війська продовжують контрнаступ на деяких напрямках. Збройні сили України просунулися на північ від Мар'їнки.

Разом з тим російські окупанти активізували наступ на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Загарбники хочуть оточити Куп'янськ, однак ЗСУ тримають оборону. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ знають, як з цим боротися": Гайдай розповів про нові плани росіян на сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі