четвер, 01 грудня 2022 20:39

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знаходяться за кілька км від Кремінної – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

ЗСУ знаходяться за кілька км від Кремінної – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині
Збройні сили України продовжують контрнаступ на Луганщині. Фото: Getty Images

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Луганщині.

Так, наші захисники вже знаходяться за кілька км від Кремінної, а також просуваються вперед на Сватовському напрямку. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Водночас, за його інформацією, росіяни не полишають спроб захопити руїни Білогорівки.

"Неймовірними зусиллями наших захисників ми тримаємо знищене селище", – повідомив Гайдай.

За словами голови ОВА, в районі Старобільська знаходяться найбільш боєздатні частини російської армії, а саме десантники з Херсонського напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська авіація 14 разів вдарила по окупантах ‒ у росіян великі втрати

"Після деокупації ми відновлюватимемо кожен населений пункт Луганщини. Іншої думки і бути не може. Будуватимемо з нуля. Зараз ми можемо лише попередньо оцінити масштаби руйнувань, невідомо що буде, коли орки почнуть залишати міста. Якщо зараз вони досі гатять по вже звільненим селам", – зазначив Гайдай.

Він додав, що відновлення населених пунктів відбуватиметься з урахуванням громадської думки та збереженням традицій. Для прикладу Гайдай навів місто Сіверськодонецьк.

"З міста виїхало більш як 100 тисяч жителів, в окупації залишаються близько 10. Після деокупації до міста планує повернутися більшість і люди готові допомагати у відновленні. Місто доведеться будувати спочатку, в цьому є лише один плюс – матимемо всі нові системи життєзабезпечення на відміну від радянських", – наголосив він.

На східному напрямку росіяни атакують позиції Збройних сил України.

Найважчі бої тривають під Бахмутом, повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії.

Окупанти також намагаються розвинути наступ у районі Сватового та Кремінної.

Аби зупинити просування українських воїнів на Сватовському та Лиманському напрямках росіяни проводять інженерне обладнання лінії оборони.

Також вони продовжують переміщення туди особового складу, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для комплектування та забезпечення нових підрозділів і тих, що зазнали втрат, за даними українського Генштабу на ранок 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знаходяться за кілька км від Кремінної – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі