четвер, 01 грудня 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

На двох напрямках окупанти зводять лінію оборони, щоб завадити просуванню ЗСУ – Генштаб

На двох напрямках окупанти зводять лінію оборони, щоб завадити просуванню ЗСУ – Генштаб
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках в Донецькій області.

Щоб не допустити просування українських воїнів на Сватівському та Лиманському напрямках, противник інженерно обладнує лінії оборони. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 1 грудня.

"Противник продовжує переміщення особового складу, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів для комплектування та забезпечення нових підрозділів і тих, що зазнали втрат", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Курській області РФ побудували посилену лінію оборони: фото

Тим часом росіяни продовжують тероризувати Україну обстрілами. Дісталося від ворога 30 листопада позиціям ЗСУ та мирному населенню.

"Минулої доби ворог завдав два ракетні удари по цивільних об'єктах в населеному пункті Комишуваха Запорізької області, здійснив 41 авіаційний удар та 28 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ і населених пунктах, зокрема Херсону", – додали у зведенні.

На тимчасово окупованих територіях Луганської області окупанти зводять лінію оборони, яка частково лежить у межах, які вони захопили ще 2014 року.

19 жовтня власник Wagner Group Євген Пригожин заявив, що його команда інженерів будує велику укріплену оборонну "лінію Вагнера" в окупованій Росією Луганській області, і опублікував карту, на якій показано запланований масштаб проєкту.

Розвідники дійшли висновку, що Росія докладає значних зусиль для підготування глибокої оборони за нинішньою лінією фронту, щоб, імовірно, стримувати будь-які швидкі українські контрнаступи.

Зараз ви читаєте новину «На двох напрямках окупанти зводять лінію оборони, щоб завадити просуванню ЗСУ – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі