середа, 09 серпня 2023 04:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ здійснили розвідку боєм на лівому березі Херсонщини – ISW

ЗСУ здійснили розвідку боєм на лівому березі Херсонщини – ISW
ЗСУ здійснили рейд в Херсонській області. Фото: Укрінформ

Збройні сили України здійснили рейд на лівий берег Дніпра в Херсонській області.

Вони, ймовірно, прорвали там оборону вглиб на 800 метрів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Кілька російських військових блогерів повідомили, що українські сили висадили до семи катерів, кожен з яких перевозив близько шести-семи осіб, на східному березі Дніпра в районі населеного пункту Козачі Лагері та прорвали там оборону вглиб до 800 метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони назвало найгарячіший напрямок на фронті

Російський "воєнкор" зазначив, що нещодавно російське командування передислокувало "підготовлене угруповання" російських десантників (ВДВ) з району Козачих Лагерів до Запорізької області та замінило їх мобілізованими бійцями невизначеного підрозділу, тим самим послабивши російську оборону в цьому районі.

На картах NASA Fire Information for Resource Management System (FIRMS) за останні 24 години видно, що поблизу Козачіх Лагерів є спалахи пожеж, що говорить про активний артилерійський вогонь.

Під кінець дня російські "воєнкори" почали заявляти, що Сили оборони покинули лівий берег Дніпра. В ISW оцінюють це як "обмежений рейд", а не повноцінний прорив лінії оборони.

Спецпризначенці проводять успішні операції на лівобережжі Херсонщини.

Бійці підрозділу спеціального призначення ГУР МОУ, батальйону "Шаман", просуваються вглиб окупованих територій та продовжують завдавати втрат ворогу. Завдяки їхнім діям знищено один з підрозділів рашистських "ракетних військ спеціального призначення, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ здійснили розвідку боєм на лівому березі Херсонщини – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі