понеділок, 07 серпня 2023 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони назвало найгарячіший напрямок на фронті

Міноборони назвало найгарячіший напрямок на фронті
Ворог у Харківській області намагався повернути втрачені ще минулої осені позиції. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Найгарячіше на фронті увесь минулий тиждень було на Куп'янському напрямку.

Російські окупанти намагалися повернути під свій контроль території Харківщини, заявила 7 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На Куп'янському напрямку, мабуть, було найгарячіше. Це був напрямок дуже гарячий, ворог намагався пробити нашу оборону. Йому це не вдалося. Але протистояння було жорстке", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "закобзонили" понад 250 тис. окупантів: оновили втрати РФ в Україні

У Харківській області росіяни намагалися повернути втрачені ще минулої осені позиції. Маляр додала, що протягом минулого тижня обстановка була вкрай складною та напруженою також на сході й півдні.

"У них такий план. Вони хочуть у Харківській області повертати території, які втратили. Основним напрямком ворог обрав схід. Наступ там триває ще з січня на декількох напрямках: зокрема на Лиманському, Куп'янському, Авдіївському, Мар'їнському і Бахмутському. Весь минулий тиждень схід був епіцентром бойових дій", – констатувала вона.

Розпочалася 530-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень.

Ворог продовжує зазнавати великих втрат, які всіма способами намагається приховати. У тимчасово захопленому населеному пункті Чаплинка Херсонської області на територію моргу з Херсонського напрямку прибуло два вантажних автомобіля з тілами військовослужбовців армії РФ. Тіла було захоронено на двох локаціях, звітує Генштаб.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника та чотири – по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, два райони зосередження особового складу, два артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби противника.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони назвало найгарячіший напрямок на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі