понеділок, 07 серпня 2023 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ намагається приховати численні втрати – головне зі зведення Генштабу

РФ намагається приховати численні втрати – головне зі зведення Генштабу
На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалась 530-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень, повідомив уранці 7 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Ворог продовжує зазнавати великих втрат, які всіма способами намагається приховати. У тимчасово захопленому населеному пункті Чаплинка Херсонської області на територію моргу з Херсонського напрямку прибуло два вантажних автомобіля з тілами військовослужбовців армії РФ. Тіла було захоронено на двох локаціях", – звітує Генштаб.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника та чотири – по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, два райони зосередження особового складу, два артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти "мобілізують" в'язнів так званої ДНР – зведення Генштабу

На Бахмутському напрямку Сили оборони стримують противника в районі північно-східніше Диліївки.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії РФ наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районі східніше Петропавлівки Харківської області.

На Таврійському напрямку за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти. Збройні сили України виконали 1344 вогневих завдань і знищили 21 одиницю військової техніки противника, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «РФ намагається приховати численні втрати – головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі