неділя, 22 жовтня 2023 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили новий наступ РФ під Авдіївкою - ISW

ЗСУ відбили новий наступ РФ під Авдіївкою - ISW
Українські війська відбивають атаки ворога у районі Авдіївки. Фото: t.me/landforcesofukraine

Українські війська відбили черговий наступ російських загарбників в районі Авдіївки Донецької області.

Протягом останніх кількох днів росіяни активізували свої штурми на цьому напрямку, але знову зазнали значних втрат. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу ЗСУ "задвохсотили" майже тисячу загарбників - свіжі дані Генштабу

За даними українських джерел, 21 жовтня ворог знизив темпи наступальних дій поблизу міста. Разом тим російські військові блогери стверджували, що війська РФ нібито поступово просувалися на північ від Авдіївки біля терикону в напрямку села Бердичі.

"Українські та російські джерела вказали, що війська РФ здійснили ще один наступ на Авдіївку між 19 і 20 жовтня, а геолокаційні кадри, опубліковані 21 жовтня, підтверджують, що російські сили досягли незначних успіхів на північний захід від Авдіївки в районі породного відвалу", - йдеться у повідомленні.

Сили оборони України відбивають російські атаки під Куп'янськом, Авдіївкою та Мар'їнкою. Про це вранці 22 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського Донецької області. Тут Силами оборони відбито понад 15 атак ворога.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили новий наступ РФ під Авдіївкою - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі