неділя, 22 жовтня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ штурмують ворога південніше Бахмута - Генштаб

ЗСУ штурмують ворога південніше Бахмута - Генштаб
Українські військові відбивають атаки росіян на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Штурмують також ворожі позиції південніше Бахмута.

Водночас Сили оборони відбивають російські атаки під Куп'янськом, Авдіївкою та Мар'їнкою. Про це вранці 22 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські війська завдають окупантам великих втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 80 бойових зіткнень. Авіаційних ударів зазнали 16 населених пунктів Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем ворога було близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Ворог також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки, Іванівки Харківської області та Надії Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестеро загиблих та 16 поранених - Росія вдарила по терміналу "Нової пошти" під Харковом

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили понад 10 атак ворога в районах Білогорівки Луганської області, Серебрянського лісу та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Васюківка та Андріївка Донецької області.

"Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського Донецької області. Тут Силами оборони відбито понад 15 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки, Красногорівки та Побєди Донецької області, де українськими воїнами відбито понад 20 атак ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники відбили всі атаки ворога в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили сім артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Вночі проти 22 жовтня російські загарбники завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Ворог застосував керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та три ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Про це вранці повідомив Генштаб Збройних сил України.

Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударних дрони.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ штурмують ворога південніше Бахмута - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі