неділя, 22 жовтня 2023 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищено ракету та три ударних дрони: у Генштабі повідомили деталі нічної атаки РФ

Знищено ракету та три ударних дрони: у Генштабі повідомили деталі нічної атаки РФ
Росія вночі 22 жовтня вдарила ракетами та дронами по Україні. Фото: apnews.com

Вночі проти 22 жовтня російські загарбники завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні.

Ворог застосував керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та три ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Про це вранці повідомив Генштаб Збройних сил України.

"Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три "шахеди", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шукає прогалини в українській ППО - ISW

Загалом минулої доби росіяни завдали шістьох ракетних та 53 авіаційних ударів по Україні. Загарбники також здійснили 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - повідомляє Генштаб.

Вночі 22 жовтня у багатьох областях оголошували повітряну тривогу. Повідомляли про пуски ракет та ударних дронів.

Російські загарбники вдарили ракетами по терміналу "Нової пошти" у селі Коротич Пісочинської громади Харківського району. Внаслідок ворожої атаки шестеро людей загинули та 16 поранених. Семеро людей перебувають у важкому стані. На місці фахівці вибухотехнічної служби знайшли уламки ракети С-300.

Зараз ви читаєте новину «Знищено ракету та три ударних дрони: у Генштабі повідомили деталі нічної атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі