субота, 05 серпня 2023 10:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються на деяких ділянках фронту: показали нові карти бойових дій
5

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Ударами артилерії українські захисники суттєво ускладнюють логістику загарбників. Про це 5 серпня повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики також опублікували нові карти бойових дій в Україні.

Ситуація в Харківській та Луганській областях

За даними російських джерел, українські війська 4 серпня вели наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Луганській та Харківській областях
Бойові дії у Луганській та Харківській областях

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що росіяни активізували наступальні дії на Куп'янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Однак українські війська відбили там усі російські атаки.

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що війська РФ нібито просунулися й дійшли до східної околиці Білогорівки Луганської області. А російський агрегатор новин стверджував, що війська РФ проводили наступальні операції на південь і південний схід від Діброви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ускладнюється український контрнаступ: генерал пояснив

Бойові дії у Донецькій області

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські війська продовжують наступ на південному фланзі Бахмута попри щільний вогонь російської артилерії та мінування.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії в районі Бахмута
Бойові дії в районі Бахмута

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що українські сили просуваються біля Кліщіївки, а південна частина населеного пункту знаходиться під контролем ЗСУ. Російське джерело також заявило, що ситуація в Бахмуті є "небезпечнішою, ніж здається" для російських військ через українську стратегію та наступ на північному й південному флангах.

Російські війська безуспішно контратакують українські позиції на північному фланзі Бахмута, сподіваючись повернути втрачені позиції в цьому районі. Генштаб України повідомив, що українські сили стримували росіян на південь і південний схід від Іванівського, а також поблизу Кліщіївки та Курдюмівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Російські війська продовжували безуспішно атакувати українські позиції на лінії Авдіївка-Донецьк. Але станом на 4 серпня не просувалися вперед. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили ворожі атаки на північ і південний схід від Авдіївки, на південний схід від Первомайського та поблизу Мар'їнки.

Бойові дії на півдні України

Російський "воєнкор" заявив, що 4 серпня українські війська здійснили обмежені наземні атаки на заході Донецької області. Він стверджував, що українські сили атакували російські позиції поблизу Микільського.

За даними українського Генштабу, ЗСУ продовжують наступальні дії на Бердянському напрямку. Російські джерела стверджували, що українські сили проводили штурми біля Урожайного.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області

За даними росіян, ЗСУ постійно обстрілюють російські тилові райони вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями. Один з російських "воєнкорів" додав, що вогонь української артилерії та РСЗВ ускладнює логістику Росії в цьому районі.

У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно намагалися повернути втрачені позиції на захід від Старомайорського, на схід від Урожайного та в напрямку Благодатного.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях
Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях

Російський військовий блогер також стверджував, що сили РФ проводять ротацію на межі Запорізької і Донецької областей.

За даними українського Генштабу, Сили оборони продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили просунулися на схід від Роботиного в напрямку Вербового.

Протягом минулої доби на фронті відбулось 36 бойових зіткнень. Про це вранці 5 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Закріплюються там на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються на деяких ділянках фронту: показали нові карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі