субота, 05 серпня 2023 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому ускладнюється український контрнаступ: генерал пояснив

Чому ускладнюється український контрнаступ: генерал пояснив
Українські сили продовжують наступальні дії на південному напрямку. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські війська продовжують контрнаступ на південному напрямку.

Але наступальні дії ускладнюються тим, що російські окупанти на тимчасово захоплених територіях облаштували багатоешелоновану систему інженерних загороджень. Про це розповів командувач Сил підтримки Збройних сил України бригадний генерал Дмитро Герега, повідомляє Military Media Center.

За його словами, ворожа система оборони складається з декількох смуг, кожна з яких має протяжність від 10 до 40 км й достатньо велику щільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на півдні місцями прорвали першу лінію оборони росіян – Маляр

"Смуги загороджень містять протитанкові мінні поля, невибухові загородження у вигляді протитанкових ровів, бетонні піраміди (так звані "зуби дракона"), протитанкові їжаки, дротові перешкоди", ‒ зазначив Герега.

Він додав, що окупанти підступно використовують міни, зокрема, так, щоб їх не можна було дістати.

"Для подолання таких загороджень необхідні значна кількість інженерно-саперних підрозділів, особовий склад яких повинен бути спроможний робити проходи в мінно-вибухових загородженнях противника як вручну, так і за допомогою спеціальної інженерної техніки, наявність якої на таку кількість загороджень недостатня", ‒ наголосив Герега.

Протягом минулої доби на фронті відбулось 36 бойових зіткнень. Про це вранці 5 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Закріплюються там на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Чому ускладнюється український контрнаступ: генерал пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі