субота, 05 серпня 2023 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках: Генштаб повідомив деталі

ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках: Генштаб повідомив деталі
Українські військові стримують атаки противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Триває 528 доба героїчного опору українців повномасштабній російській збройній агресії.

Протягом минулої доби на фронті відбулось 36 бойових зіткнень. Про це вранці 5 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Закріплюються там на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Російські загарбники завдали авіаційних ударів в районах Волфиного та Костянтинівки Сумської області. З мінометів та артилерії обстріляли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районі Шийківки Харківської області. Під артилерійськими та мінометними обстрілами загарбників були понад 10 населених пунктів, серед них Путникове, Фиголівка, Подоли та Кислівка Харківської області.

Лиманський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Григорівки та Серебрянки Донецької області. З артилерії противник обстріляв понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Невське, Білогорівка Луганської області. А також Торське, Верхньокам'янське, Берестове та Роздолівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб попередив про високу ймовірність російських ракетних та авіаційних ударів

Бахмутський напрямок

Сили оборони України стримують противника в районах Кліщіївки та Курдюмівки. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Маркового, Кліщіївки, Білої Гори та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. Серед них Предтечине, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський напрямок

Під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Під артилерійськими обстрілами бцли понад 15 населених пунктів. Серед них Олександропіль, Новобахмутівка, Новокалинове, Сєверне та Невельське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Українські війська продовжують стримувати наступ росіян в районах Мар'їнки, Старомихайлівки та Красногорівки. Ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Красногорівка, Гостре, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка, Катеринівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Благодатного. Завдали авіаційних ударів біля Старомайорського. З артилерії загарбники обстріляли Благодатне, Вугледар, Богоявленку, Пречистівку, Золоту Ниву, Велику Новосілку та Старомайорське Донецької області, а також Левадне Запорізької області.

Запорізький напрямок

Російські окупанти вели безуспішні наступальні дії біля Новопокровки. Завдали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова та Новоданилівки Запорізької області. Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. З артилерії загарбники обстріляли понад 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Противник завдав авіаційних ударів біля Одрадокам'янки та Дач. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів. Серед них Червоний Маяк, Антонівка, Дніпровське, Станіслав та Херсон.

На півдні, де триває наступальна операція українських військ, Сили оборони місцями вже прорвали першу лінію оборони росіян.

Водночас, зараз наші військові постають перед певними труднощами на наступній, проміжній лінії. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках: Генштаб повідомив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі