субота, 08 липня 2023 19:08

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають на двох напрямках: головне зі зведення Генштабу на 500-й день війни

ЗСУ наступають на двох напрямках: головне зі зведення Генштабу на 500-й день війни
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб

Ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Протягом доби відбулось понад 25 бойових зіткнень. Про це ввечері 8 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, один склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка зброя потрібна ЗСУ для подальшого наступу: у Зеленського відповіли

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів штурмові дії та намагався витіснити наші війська із займаних позицій в районі Веселого Донецької області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Дружківки та Білої Гори. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог здійснював безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Степового, Первомайського та Невельського.

На Мар'їнському напрямку, під ворожими вогнем артилерії, наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Благодатного Донецької області. Там же завдав авіаційного удару.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність, завдав авіаційного удару, здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаудару біля Новоєгорівки Луганської області. Намагався наступати в районах Берестового, Новоселівського та Стельмахівки Луганської області.

"Наші воїни стійко тримають оборону, відбили усі атаки ворога", – йдеться у повідомленні.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Завдав авіаційного удару в районі Козацького Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

Українські військові відкинули російських окупантів біля села Кліщіївка Бахмутського району на Донеччині.

ЗСУ взяли під контроль висоту 233.3 в районі зазначеного села, згідно з даними інтерактивної карти DeepState.

Окрім того, наші захисники відкинули противника у районі Новодарівки Пологівського району Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають на двох напрямках: головне зі зведення Генштабу на 500-й день війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі