субота, 17 грудня 2022 16:26

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ допускають повторний наступ РФ з Білорусі 24 лютого

ЗСУ допускають повторний наступ РФ з Білорусі 24 лютого
Україна готується до того, що Росія знову може спробувати вторгнутися з півночі. Фото: АР

Україна готується до того, що Росія знову може спробувати вторгнутися з півночі.

Можливо, це станеться приблизно до "річниці" її першої невдалої спроби захопити Київ у лютому. Про це в інтерв'ю британському каналу Sky News заявив командувач ОК "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи можуть війська РФ знову спробувати вторгнутися в Україну з півночі, сходу чи півдня, можливо, навіть 24 лютого, у річницю початку повномасштабної війни, він заявив, що українські військові прораховують такі сценарії.

"Так, ми передбачаємо такі варіанти, такі сценарії. Ми до цього готуємося. Ми живемо з думкою, що вони знову будуть наступати. Це наше завдання", – сказав Ковальчук.

Водночас командувач ОК "Південь" не виключив можливості повторного вторгнення російських військ через Білорусь на північний кордон України, як маршрут окупантів для наступу на столицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусь стягують російську військову техніку ‒ експерт

"Ми розглядаємо можливий наступ з боку Білорусі наприкінці лютого, можливо, пізніше...Ми готуємося до цього. Ми розслідуємо. Ми дивимося, де вони накопичують сили і засоби", – зазначив він.

Ковальчук запевнив, що більше не буде такого, що росіяни просто зайдуть, як це було 24 лютого поточного року.

Також генерал акцентував, що ЗСУ будуть готові навіть до боротьби з мільйонами росіян, якщо глава Кремля Володимир Путін вдасться до повної мобілізації.

Втім, за його словами, Україні все ж знадобиться для цього ще потужніша підтримка з боку західних союзників.

Перемовини двох диктаторів на вищому рівні планують провести в Мінську. Для цього до Білорусі 19 грудня прибуде російський тиран Володимир Путін. Він проведе офіційну зустріч із самопроголошеним білоруським президентом Олександром Лукашенком.

Росія продовжує перекидати в Білорусь військових для подальшого доукомплектування своїх підрозділів. Ворог направив і свої літаки з "Кинджалами" на аеродром РБ, що вказує на нарощування росіянами потужностей для авіаударів по Україні. Про це під час брифінгу 15 грудня заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ допускають повторний наступ РФ з Білорусі 24 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі