пʼятниця, 16 грудня 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Диктатори проведуть зустріч тет-а-тет: назвали офіційний привід

Диктатори проведуть зустріч тет-а-тет: назвали офіційний привід
Путін планує офіційний візит до Лукашенка. Фото: slovoidilo.ua

Перемовини двох диктаторів на вищому рівні планують провести в Мінську. Для цього до Білорусі 19 грудня прибуде російський тиран Владімір Путін.

Він проведе офіційну зустріч з самопроголошеним білоруським президентом Олександром Лукашенком, повідомляє канал Пул первого.

За протоколом візиту спочатку запланована розмова у широкому складі. Участь у ній візьмуть президенти та члени урядів обох країн, керівники міністерств та відомств.

"У такому форматі сторони докладно обговорять весь спектр найактуальніших питань білорусько-російської інтеграції", - йдеться в повідомленні.

Далі Путін з Лукашенком продовжать переговори у форматі віч-на-віч, після чого проведуть пресконференцію, де зроблять заяви та дадуть відповіді на питання журналістів.

Офіційно заявлена мета візиту - обговорення реалізації ухвалених раніше союзних програм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко може вступити у війну – Громов назвав ознаки

"Насамперед йтиметься про питання торговельно-економічної взаємодії, спільні коопераційні проекти з акцентом на імпортозаміщення. Важливою темою у переговорному порядку денному стане співпраця в енергетичній сфері. Також приділять пріоритетну увагу питанням безпеки, обміняються думками щодо ситуації в регіоні та світі, обговорять спільні заходи реагування на виклики, що виникають", - пише Телеграм-канал.

13 грудня у Білорусі за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил країни.

На кордоні з Білоруссю жодних змін немає, сказали у Державній прикордонній службі України.

Білоруси "знають, чим для них може закінчитись" напад, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Росія продовжує перекидати в Білорусь військових для подальшого доукомплектування своїх підрозділів. Ворог направив і свої літаки з "Кинажалами" на аеродром РБ, що вказує на нарощування росіянами потужностей для авіаударів по Україні. За останні кілька днів Росія перекинула ще щонайменше 60 одиниць військової техніки в Білорусь. Це - "Урали", БМП і бензовози

Зараз ви читаєте новину «Диктатори проведуть зустріч тет-а-тет: назвали офіційний привід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі