субота, 17 грудня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусь стягують російську військову техніку ‒ експерт

У Білорусь стягують російську військову техніку ‒ експерт
РФ продовжує накопичувати війська на території Білорусі. Фото: tsn.ua

У Білорусі продовжують формувати російсько-білоруське угруповання військ.

Окрім передислокації особового складу, туди стягують військову техніку. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" розповів засновник проекту "Беларускі Гаюн" Антон Мотолько.

За його словами, лише за перші два тижні грудня до Білорусі прибуло щонайменше 100 одиниць російської військової техніки. Однак, порівняно з початком року, нинішні темпи накопичення військ у Білорусі майже непомітні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про обстановку з боку Білорусі

"Але накопичення триває, і воно не зовсім логічне, якщо ми припускаємо, що мобілізовані росіяни, яких привозять до Білорусі, потім підуть воювати на східний фронт. Тому що одна справа – перевезти живу масу, людей, інша справа – тягати туди-назад техніку" – сказав Мотолько.

Накопичення військ у Білорусі триває невеликими групами.

"Знову ж таки, зроблю акценти: 100 одиниць техніки – це дуже мало для якогось суттєвого угруповання, це поки що не найбільші цифри. Зараз нас напружує сам процес накопичення", – наголосив Мотолько.

Перемовини двох диктаторів на вищому рівні планують провести в Мінську. Для цього до Білорусі 19 грудня прибуде російський тиран Володимир Путін. Він проведе офіційну зустріч із самопроголошеним білоруським президентом Олександром Лукашенком.

Росія продовжує перекидати в Білорусь військових для подальшого доукомплектування своїх підрозділів. Ворог направив і свої літаки з "Кинажалами" на аеродром РБ, що вказує на нарощування росіянами потужностей для авіаударів по Україні. Про це під час брифінгу 15 грудня заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусь стягують російську військову техніку ‒ експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі