пʼятниця, 16 грудня 2022 18:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про обстановку з боку Білорусі

Генштаб повідомив про обстановку з боку Білорусі
На території Білорусі знаходяться російські підрозділи. Фото: Getty Images

На Волинському і Поліському напрямках обстановка – без суттєвих змін.

Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Підрозділи збройних сил Республіки Білорусь і Російської Федерації продовжують знаходитись у прикордонних з Україною районах", – пише Генштаб.

На Сіверському і Слобожанському напрямках ворог з мінометів та артилерії обстріляв в районах Запсілля і Попівки на Сумщині і Стрілечої, Стариць, Амбарного, Вільхуватки, Дворічної і Красного на Харківщині.

На Куп'янському напрямку росіяни обстріляли з танків, мінометів, ствольної і реактивної артилерії райони Синьківки, Орлянки, Табаївки, Берестового і Вишневого на Харківщині і Володимирівки та Стельмахівки на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська авіація сім разів вдарила по ворогу. "Вагнерівці" лежать у венерологічному диспансері

На Лиманському напрямку ворог обстріляв позиції наших військ з танків і різнокаліберної артилерії неподалік Макіївки, Площанки, Червонопопівки, Діброви та Гірського на Луганщині.

"На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує штурмові дії на наші позиції, намагаючись знайти слабкі місця в лінії оборони для прориву", – пише Генштаб.

Ворог обстрілював райони понад 20 населених пунктів на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв околиці Богоявленки, Нескучного, Пречистівки та Вугледара на Донеччині.

На Запорізькому і Херсонському напрямках ворог обстрілював наші позиції і цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро.

Постраждали понад 30 населених пунктів. Зокрема, Плавні, Гуляйполе, Дорожнянка, Ольгівське, Нікополь у Запорізькій області та Чорнобаївка, Антонівка, Херсон, Микільське, Токарівка і Милове на Херсонщині.

Цього тижня у Білорусі за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил країни.

Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін приїде до Лукашенка у Мінськ 19 грудня, стало відомо сьогодні.

Білоруси "знають, чим для них може закінчитись" напад, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про обстановку з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі