вівторок, 13 грудня 2022 12:06

Армія Лукашенка наводить переправи через річки – наскільки вони близько до України

У Білорусі у межах "раптової перевірки" боєздатності війська країни планують облаштовувати мостові переправи через дві водойми.

Ідеться про річки Німан і Березина, що не розташовані поблизу кордону з Україною. Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram 13 грудня.

Там нагадали про заяву міноборони Білорусі. У ній зазначається, що серед запланованих заходів "раптової перевірки" боєздатності – "навести мостові переправи через річки Німан і Березина".

"І це важливий момент. Вважаємо важливим наголосити, що ці річки не розташовані поблизу кордону з Україною", – пояснили спостерігачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь масово передає військову техніку Росії, але хоче це приховати ‒ ISW

Аналітики зазначили, що річка Німан протікає у північно-західній частині країни, на територіях Мінської та Гродненської областей, і далі йде до Литви.

Річка Березина повністю розташована на території Білорусі та тече у чотирьох областях: Вітебській, Мінській, Могилівській та Гомельській.

"Найближча точка цієї річки до кордону з Україною – це її гирло, яке розташоване у селі Берегова Слобода, Речицький район Гомельської області. І навіть із тієї точки до кордону з Україною ще мінімум 80 кілометрів", – додали аналітики.

Автор: t.me/Hajun_BY/5929
  Під час раптової перевірки боєздатності білоруські військові облаштують переправи через дві річки
Під час раптової перевірки боєздатності білоруські військові облаштують переправи через дві річки

13 грудня у Білорусі за дорученням самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил Республіки.

Крім того, росіяни у Білорусі перетягують свою техніку ближче до кордону з Україною. Йдеться про 24 одиниці військової техніки, включаючи чотири трали з танками Т-80, мінометну батарею, машини зв'язку, інженерну техніку.

Зараз ви читаєте новину «Армія Лукашенка наводить переправи через річки – наскільки вони близько до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі