понеділок, 12 грудня 2022 14:36

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі техніку РФ перекидають ближче до кордону з Україною – "Гаюн"

У Білорусі техніку РФ перекидають ближче до кордону з Україною – "Гаюн"
В Інституті вивчення війни США вважають вкрай малоймовірним вторгнення Білорусі в Україну в осяжному майбутньому. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.by

Російські окупанти, які перебувають у Білорусі нібито для навчань, переміщують військову техніку у район полігону "Брестський" Брестської області.

Перша колона з технікою збройних сил РФ вже висунулась у бік цього полігону, який розташований ближче до українського кордону. Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram 12 грудня.

За даними спостерігачів, окупанти перевозять ближче до кордону з Україною 24 одиниці військової техніки, включаючи чотири трали з танками Т-80, мінометну батарею, машини зв'язку, інженерну техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь масово передає військову техніку Росії, але хоче це приховати ‒ ISW

Військово-пропагандистські канали пояснюють рух техніки початком чергового етапу бойового злагодження так званого спільного Регіонального угрупування військ (сил) ЗС РФ та РБ.

"Анонсовано рух колон з військовою технікою дорогами країни і повідомляється, що вже сьогодні перша колона з технікою ЗС РФ висунулась з району полігону "Обуз-Ліснівський" (Барановичський район, Брестська область) у бік полігону "Брестський", – йдеться в повідомленні.

В Інституті вивчення війни вважають вкрай малоймовірним вторгнення Білорусі в Україну в осяжному майбутньому.

Там зазначають, що Кремль робить інформаційні вкиди щодо можливого нападу Білорусі на Україну. Нібито білоруські війська можуть приєднатися до російського вторгнення.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що в Білорусі на полігонах йде підготовка ворожих підрозділів. Серед білоруських військових зростає невдоволення діяльністю самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Все через загрозу втягування країни у війну з Україною.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі техніку РФ перекидають ближче до кордону з Україною – "Гаюн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі