неділя, 06 серпня 2023 06:58

Знищено 12 ракет: Генштаб повідомив подробиці російських атак

Знищено 12 ракет: Генштаб повідомив подробиці російських атак
Росія знову атакувала Україну ракетами. Фото: defence-ua.com

Протягом минулої доби російські загарбники завдали 20 ракетних ударів по Україні.

Зенітні підрозділи та авіація Повітряних сил ЗСУ знищили 12 ворожих ракет "Калібр". Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Окрім того, ворог завдав 62 авіаційних удари. Зокрема застосував чотири ударних дрони типу Shahed, усі було знищено.

Також окупанти здійснили 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По Україні оголошували повітряну тривогу. Були пуски "Калібрів" та "Кинджалів", зокрема – з Білорусі

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Авіація сил оборони України за минулу добу завдала сімох ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. А також знищено чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, п'ять складів боєприпасів та одну станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

У суботу, 5 серпня, країна-агресорка Росія вперше за довгий час масовано атакувала Україну "Калібрами" та "Кинджалами". Зокрема, пуски ракет були і з території Білорусі.

Вже відомо, що ворог здійснив чергову атаку по обласному центру Запоріжжя. Також нанесено ракетний удар по околицях міста.

Зараз ви читаєте новину «Знищено 12 ракет: Генштаб повідомив подробиці російських атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі