понеділок, 10 жовтня 2022 21:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний показав схему ракетних атак росіян і розповів подробиці

Російські окупанти вранці 10 жовтня масовано обстріляли територію України.

Противник застосував крилаті ракети повітряного, морського й наземного базування, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні й ударні БПЛА типу Shahed-136. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"Сили й засоби протиповітряної оборони Повітряних сил, Сухопутних військ ЗС України та наші зенітні підрозділи знищили більшість смертоносних ракет і боєприпасів. В умовах такої інтенсивності завдання ударів одночасно з усіх напрямків вони продемонстрували професійність і відданість справі. Ми змушені відбивати ці атаки, застосовуючи озброєння радянських часів, якого до того ж маємо недостатньо", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маски відкинуті" – в ОП відреагували на масовану атаку росіян

Автор: t.me/CinCAFU
  Російські окупанти вранці 10 жовтня масовано обстріляли територію України
Російські окупанти вранці 10 жовтня масовано обстріляли територію України

Наголосив, що безпека України й усієї Європи – в майстерних руках українських воїнів.

"Мої співчуття родинам загиблих цивільних і військових – жертв російського тероризму. Попри агонію диктаторського режиму, ми вистоїмо й переможемо", – додав Залужний.

У понеділок, 10 жовтня, у Києві, Дніпрі й на Хмельниччині пролунала серія вибухів. Щонайменше було чотири прильоти в центральній частині Києва, але різних місцях.

Попередньо, частину ракет, що запустили в столицю, вдалося збити протиповітряній обороні. Про роботу ППО повідомляють на Київщині.

Лунали вибухи також у Кропивницькому, Тернополі й на Львівщині. Дніпропетровщину 10 жовтня о 9:25 знову атакували росіяни. Є загиблі й поранені.

Ворог завдав ракетних ударів по Харкову й критичній інфраструктурі Харківської області. Важливі об'єкти зазнали пошкоджень. Деякий час може не бути електро- й водопостачання.

10 жовтня зафіксували влучання в об'єкти критичної інфраструктури у восьми областях і Києві, де виникло понад 30 пожеж. Постраждали переважно об'єкти енергопостачання.

Унаслідок терористичної атаки загинули щонайменше 10 людей і травмовані близько 60 осіб, повідомляє пресслужба ДСНС.

Унаслідок російських атак по Києву загинули п'ять людей, ще 47 поранені.

Зараз ви читаєте новину «Залужний показав схему ракетних атак росіян і розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі